Individul care şi-a căsăpit 5 rude a recunoscut crimele şi a fost reţinut. Psihiatrul lui spune că nu era violent

Individul care şi-a căsăpit 5 rude a recunoscut crimele şi a fost reţinut. Psihiatrul lui spune că nu era violent

Bărbatul cu probleme psihice din localitatea Bascov, care este suspectat că a ucis cinci membri ai familiei, a fost reţinut de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş.

„În cursul nopţii de 9 spre 10 august, în urma desfăşurării cercetării la faţa locului, audierii mai multor martori, precum şi a persoanei bănuite de săvârşirea faptei cercetate (violenţă în familie în varianta omor calificat, împrejurările reţinute fiind: cu premeditare, asupra a două sau mai multor persoane, prin cruzimi), persoană care a dobândit succesiv calitatea de suspect, apoi inculpat în cauză, s-a dispus de către procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş reţinerea preventivă a acesteia pentru durata de 24 de ore”, se precizează într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, citat de Agerpres.

ADVERTISING

El urmează să fie prezentat, miercuri, judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Argeş cu propunere de arestare preventivă.

Cinci membri ai unei familii, inclusiv o fetiţă de 5 ani, au fost găsiţi marți ucişi în locuinţa lor din localitatea argeşeană Bascov. Cel care a sunat la 112 a fost un soțul, care a venit acasă și şi-a găsit soţia, fiica în vârstă de 5 ani, cei doi socri şi un cumnat morţi.

Poliţiştii ajunşi la faţa locului au constatat că cele cinci victime aveau mai multe răni produse prin înjunghiere. Însă legiștii au stabilit după primele verificări că victimele au fost ucise „cu pietre și alte obiecte tăietoare”, în timp ce procurorul de caz crede că au fost lovite cu un ciocan. „E ceva inimaginabil, greu de crezut, șocant", a spus legistul.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Suspectul principal a fost de la bun început fratele soţiei, acesta fiind cunoscut cu afecţiuni psihice.

Bărbatul de 53 de ani era în tratament și se afla în evidența unui medic psihiatru și lua medicamente. Psihiatrul său, Eugen Smeureanu, a declarat, la Digi24, că pacientul său e „mai puțin comunicativ, mai izolat, mai închis în sine”, dar că nici el nu a observat și nici familia nu a raportat vreun comportament agresiv.

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, Laurenţiu Palaghiea, a declarat marți seară jurnaliștilor că suspectul le-a relatat anchetatorilor, destul de cursiv şi coerent, cum s-au produs evenimentele, dar că la acel moment încă nu fusese stabilit mobilul crimelor.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇