Cum a ajuns cel mai temut criminal al României la mare pe bani publici. El spune că „primarii sunt băieți buni”, dar edilul se temea să-l refuze

Cum a ajuns cel mai temut criminal al României la mare pe bani publici. El spune că „primarii sunt băieți buni”, dar edilul se temea să-l refuze
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

Marius Csampar, singurul criminal în serie prins în România după Revoluție, a revenit în atenția publică după ce s-a filmat într-o excursie la mare organizată de Primăria Balotești.

Csampar a fost condamnat pe viaţă la închisoare (în 1997) pentru că a ucis 6 oameni, dar a fost eliberat condiționat după 23 de ani, în 2020. Acum el lucrează la Administrarea Domeniului Public și Privat Balotești și beneficiază de locuință de la primărie.

Recent, s-a înscris și la un program prin care Primăria Balotești a asigurat transportul pentru cetățenii care doreau să ajungă la mare.

ADVERTISING

Csampar, care este extrem de activ pe rețelele de socializare, a postat de la mare mai multe filmulețe și oamenii s-au revoltat că el a fost trimis pe litoral din bani publici.

„Am fost să mă relaxez sau eu nu am voie? Că nu înțeleg. Pentru lumea care nu știe, în afară de faptul că m-am dus la mare să mă relaxez și să socializez, să mă reabilitez, că asta face parte din reabilitarea mea pe care eu mi-o impun ca reabilitare și socializare. Deci viața mea este foarte bine organizată, de mine, de primărie, de poliție”, a declarat Csampar, pentru Digi24.

ADVERTISING

Primarul din Balotești, Cristian Pretorian, spune că, dacă i-ar fi refuzat lui Csampar această excursie, ar fi riscat să trezească în el furie și dorința de răzbunare.

„Dacă îi spuneam, 'domnule, tu nu ai voie', cu toate că nu știam că s-a înscris în lista respectivă pentru a merge la mare, 'tu nu ai voie să mergi la mare', da? Doamnă, care era reacția lui? Nu i se trezea cumva în interior o stare de nervozitate și de răzbunare?”, a spus edilul, pentru sursa citată.

În plus, Csampar a precizat, pentru Antena3, că primăria a asigurat doar transportul, în rest bani de cheltuială a avut singur, din salariu.

ADVERTISING

„Am plecat cu mașinile primăriei, nu cu banii lor. Cu autocarele puse la dispoziție. Lumea din comuna Balotești, ca și din alte comune, că primarii sunt băieți buni și au făcut programe sau ce-au făcut ei prin repartizări de oameni săraci și amărâți sau care muncesc, se duc la mare cu autocarele primăriei, nu pe banii primăriei. De unde are Csampar bani? Păi Csampar nu muncește pe bani, ce muncește pe frunze, pe ce muncește?", a spus fostul deținut.

Csampar avea doar 22 de ani când a fost condamnat la închisoare pe viață. A comis prima crimă la 16 ani. A fost eliberat condiţionat în mai 2020, de judecătorii Tribunalului Mehedinţi, care au considerat că bărbatul a fost reabilitat în cei 23 de ani de detenţie.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇