Incident în aer: Pentagonul a publicat o filmare care arată cum dronele americane au fost hărțuite de avioane de luptă rusești (Video)

Incident în aer: Pentagonul a publicat o filmare care arată cum dronele americane au fost hărțuite de avioane de luptă rusești (Video)

Avioane de vânătoare ruseşti au hărţuit dronele americane care efectuau o misiune împotriva jihadiştilor în spaţiul aerian sirian, acuză un comandant american.

„În timp ce trei drone americane MQ-9 efectuau o misiune împotriva unor ţinte ale Statului Islamic, trei avioane de vânătoare ruseşti au început să hărţuiască dronele”, a declarat într-un comunicat generalul locotenent al Forţelor Aeriene americane Alexus Grynkewich, citat de AFP.

Avioanele de vânătoare ruseşti au lansat rachete de semnalizare în faţa dronelor americane, obligându-le pe acestea din urmă să le evite, iar un pilot rus a folosit postcombustia în faţa unuia dintre aparatele MQ-9, "reducând capacitatea operatorului de a pilota în siguranţă aeronava", a afirmat generalul Grynkewich.

ADVERTISING

"Aceste evenimente sunt încă un exemplu de acţiuni neprofesioniste şi periculoase ale forţelor aeriene ruseşti care operează în Siria, care ameninţă siguranţa atât a forţelor americane, cât şi a celor ruseşti", a declarat Alexus Grynkewich, cerând Moscovei să "pună capăt acestui comportament iresponsabil".

Armata americană a dat publicităţii şi o înregistrare video cu incidentul.

Avioanele de luptă ruseşti au interacţionat deja cu un MQ-9 Reaper în Marea Neagră, în martie, când drona americană s-a prăbuşit în apă ca urmare a manevrelor lor. Incidentul a dus la noi tensiuni între Washington şi Moscova.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇