Încep să vină americanii. Primele avioane au aterizat în Polonia

Încep să vină americanii. Primele avioane au aterizat în Polonia

Două avioane militare americane au putut fi văzute aterizând luni dimineaţă pe un aeroport din Polonia, iar mai multe alte zboruri sunt aşteptate în cursul zilei pentru a aduce majoritatea trupelor suplimentare a căror trimitere în Europa a fost ordonată de către preşedintele Joe Biden săptămâna trecută, pe fondul crizei legată de Ucraina.

Biden a dispus ca aproape 3.000 de militari să fie repoziţionaţi în Europa de Est, pentru a proteja flancul estic al NATO de posibilitatea unui atac al Rusiei împotriva Ucrainei.

ADVERTISING

Rusia, care a concentrat peste 100.000 de militari în apropiere de frontiera ucraineană, neagă acuzaţiile Occidentului că ar intenţiona să invadeze ţara vecină, relatează Reuters.

Aproximativ 1.700 de militari, în principal din Divizia 82 Aeropurtată cu sediul în Fort Bragg (Carolina de Nord), vor fi dislocaţi în Polonia, în timp ce 1.000 de militari americani, cu baza în Germania, urmează să fie desfăşuraţi în România.

Comandantul Diviziei 82 Aeropurtate, general-maiorul Christopher Donahue, a sosit sâmbătă în Polonia, iar o sursă militară a declarat că majoritatea trupelor sunt aşteptate să sosească în cursul zilei de luni.

După aterizarea luni dimineaţă a celor două avioane de transport militare pe aeroportul Rzeszow-Jasionka, în sud-estul Poloniei, un angajat al aeroportului a declarat pentru Reuters că alte trei sunt aşteptate.

ADVERTISING

Un purtător de cuvânt al armatei poloneze a spus că luni sunt aşteptate mai multe avioane, dar nu a precizat câte.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇