Incendiu uriaș la Valencia. Două blocuri turn au fost cuprinse de flăcări (Video) UPDATE Serviciile de urgență au comunicat numărul de morți

Incendiu uriaș la Valencia. Două blocuri turn au fost cuprinse de flăcări (Video) <span style="color:#990000;">UPDATE</span> Serviciile de urgență au comunicat numărul de morți

Un incendiu uriaş a cuprins două blocuri turn din Valencia.

Serviciile de urgență au comunicat că sunt cel puțin patru morți, iar alte 19 persoane sunt căutate. Din cei 14 răniți, 6 sunt pompieri, scrie El Pais.

Incendiul a izbucnit joi, iar pompierii au luptat cu flăcările până vineri dimineața.

În cele două blocuri sunt 130 de apartamente, în care locuiau peste 450 de persoane.

Focul a cuprins aseară mai întâi un bloc de 14 etaje, iar apoi s-a extins la un altul de 10 etaje.

Presa spaniolă scrie că flăcările s-au extins cu repeziciune, alimentate de puternice rafale de vânt. Autorităţile au instalat un spital de campanie.

ADVERTISING

Cele două blocuri turn sunt situate într-un cartier bogat la nord de centrul oraşului, la intersecţia bulevardelor General Avilés şi Maestro Rodrigo.

Potrivit presei locale, de administrarea clădirii mistuite de flăcări se ocupa o româncă.

Imaginile difuzate la televiziune au arătat întreaga faţadă a blocului înalt în flăcări, în timp ce bucăţi de material incandescent cădeau pe trotuarul de dedesubt şi se auzeau mici explozii în interior.

Incendiul a izbucnit la etajul al patrulea al clădirii şi s-a extins rapid la alte apartamente.

ADVERTISING

Presa locală a relatat că mai mulţi locuitori au cerut ajutor de la balcoanele apartamentelor lor. Unii de la etajele inferioare şi-au salvat viaţa sărind pe saltelele de urgenţă amplasate de pompieri.

Flăcările s-au extins rapid de-a lungul faţadei, iar coloana de fum putea fi văzută din mai multe oraşe din apropiere. Unul dintre motivele propagării rapide a flăcărilor ar fi că faţada are o izolaţie cu panouri de poliuretan. Panourile chiar s-au desprins şi au luat foc în stradă, creând panică în rândul martorilor oculari şi al locuitorilor.

ADVERTISING

Pompierii s-au concentrat pe accesul la etajele şase şi şapte ale clădirii, unde rămăseseră blocaţi locuitori. Un tată şi o fiică gesticulau pe un balcon. Cei doi se aplecau afară, încercând să sară, în timp ce pompierii încercau să ajungă la ei. Pe fondul strigătelor de ajutor, cei doi au fost în cele din urmă salvaţi.

Videoclipurile înregistrate de rezidenţi au devenit virale după ce au fost distribuite pe grupuri WhatsApp. Într-unul dintre cele mai distribuite videoclipuri, un pompier sare de la o înălţime de aproximativ 10 metri pe o saltea gonflabilă desfăşurată de colegii săi.

O altă înregistrare video arată momentul exact al salvării, cu scara unui camion, a două persoane care erau blocate pe un balcon.

Unitatea Militară de Urgenţă a confirmat că trimite două batalioane pentru a lupta împotriva flăcărilor, după ce a primit o cerere de ajutor din partea guvernului valencian.

La faţa locului s-au deplasat, printre alte autorităţi, primăriţa din Valencia, delegatul guvernului pentru regiunea Valencia, ministrul regional al Sănătăţii şi ministrul regional al Justiţiei şi Internelor, precum şi consilierii serviciului de pompieri şi ai poliţiei locale.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇