Incendiu la un spital privat din Cluj. Pacienții au fost evacuați la unități de stat (Video) UPDATE

Incendiu la un spital privat din Cluj. Pacienții au fost evacuați la unități de stat (Video) <span style="color:#990000;font-size:100%;">UPDATE</span>

Un incendiu a izbucnit, joi seară, la Spitalul privat Humanitas din Cluj-Napoca.

Pompierii au fost chemați să intervină la spitalul situat de pe strada Frunzișului și au decis să activeze planul roșu de intervenție.

„A fost activat planul roșu începând cu ora 22:50. Până acum nu sunt anunțate victime, iar pacienții au fost evacuați de către pompieri”, au precizat ISU Cluj.

Incendiul a fost lichidat rapid, dar spitalul este inundat cu fum.

„Din totalul de 29 de pacienţi, 20 au fost evacuaţi la unităţile spitaliceşti de către ambulanţele SMURD şi SAJ. Ceilalţi 9 au optat să ajungă la propriul domiciliu”, a precizat sursa citată.

ADVERTISING

Reprezentanţii spitalului au declarat că incendiul a izbucnit în zona de deşeuri (un soi de garaj), iar fumul a pătruns şi în spital, fiind declanşaţi senzorii, ceea ce a determinat decizia de evacuare.

”În cursul serii de joi, în zona de deşeuri a spitalului nostru Humanitas din Cluj-Napoca a izbucnit un incendiu, iar fumul a pătruns şi în spital. Senzorii s-au declanşat şi am decis imediat evacuarea tuturor pacienţilor şi a personalului medical, focul fiind complet stins într-un timp foarte scurt”, au transmis reprezentanţii spitalului, precizând că pacienţii sunt în afara oricărui pericol, fiind transferaţi la alte unităţi medicale cu ajutorul serviciului local de ambulanţă.

ADVERTISING

”Cauzele incendiului nu sunt cunoscute în acest moment, dar le vom investiga cu ajutorul specialiştilor şi vom reveni cu informaţii în acest sens”, dă asigurări Spitalul Humanitas.

Planul roşu de intervenţie a fost dezactivat în jurul orei 00:25.

Incendiu spital Humanitas Cluj

Spitalul Humanitas din Cluj-Napoca oferă servicii de chirurgie pe diverse specialităţi: chirurgie generală, oncologie, obstetrică-ginecologie, urologie, chirurgie plastică reconstructivă şi estetică, dermatologie, endocrinologe, neurologie, anestezie și terapie intensivă.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇