Incendiu la rafinăria Petrotel din Ploieşti. Lukoil acuză că procedurile de alertă ISU au generat inutil panică

Incendiu la rafinăria Petrotel din Ploieşti. Lukoil acuză că procedurile de alertă ISU au generat inutil panică

Un incendiu a izbucnit, marţi, la rafinăria Lukoil, situată într-un cartier din Ploieşti, focul cuprinzând instalaţia de cocsare a rafinăriei.

Autorităţile au emis un mesaj Ro-Alert, prin care avertizează populaţia să închidă ferestrele, pentru că incendiul se manifestă cu degajare mare de fum.

Conform datelor furnizate de ISU Prahova, focul a pornit la instalaţia de cocsare a rafinăriei şi s-a extins pe o suprafaţă de 400 de metri pătraţi, cuprinzând mai multe reziduuri petroliere.   

Până la sosirea echipajelor de pompieri au acţionat 4 autospeciale de la serviciul privat al rafinăriei.  

Incendiu la Rafinăria Lukoil PloieștiDetalii aici: https://www.observatorulph.ro/eveniment/2620835-incendiu-la-rafinaria-petrotel-lukoil-din-ploiesti-foto

Publicată de Observatorul Prahovean pe Marţi, 21 septembrie 2021

Conform primelor date, nu există victime.  

ADVERTISING

La ora transmiterii acestei ştiri, incendiul este lichidat.  

Autorităţile au emis un mesaj Ro Alert prin care au avertizat populaţia să rămână în locuinţe, să închidă ferestrele, pentru că incendiul se manifesta cu degajare mare de fum.

Lukoil acuză ISU că a generat panică

Incendiul de la rafinăria Petrotel Ploieşti nu a reprezentat niciun risc pentru angajaţi şi pentru locuitorii din jurul rafinăriei, iar procedurile de alertă ISU au generat panică, se arată într-un comunicat al Lukoil.

"Astăzi, 21 septembrie, în cadrul Rafinăriei Petrotel-Lukoil a avut loc un incendiu la instalaţia Cocsare, incendiu stins în primele 16 minute, fără victime, fără alte implicaţii care să reprezinte un risc pentru angajaţi şi pentru comunitate!

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Angajaţii şi comunitatea din preajma rafinăriei nu au fost niciun minut în pericol.

Pentru că procedurile de alertă ISU au generat panică, dorim să va asigurăm că nu există riscuri şi nici depăşiri pe staţiile de mediu, angajaţii desfăşurându-şi activitatea în mod normal. În prezent se efectuează cercetări privind cauzele declanşării acestui incendiu", spun oficialii companiei petroliere.

Totodată, Garda Naţională de Mediu a anunţat că a demarat o acţiune de control.

"Astăzi, 21.09.2021, în jurul orelor 11:04, pe amplasamentul Rafinăriei Petrotel Lukoil SA Ploieşti, a izbucnit un incendiu care s-a manifestat cu degajare de fum, caracteristic arderii libere de produse petroliere.

ADVERTISING

Incendiul s-a produs la baza coloanei de fracţionare a instalaţiei cocsare, fiind lichidat, în circa 16 minute, de forţele proprii de intervenţie ale rafinăriei. Imediat după ce au fost anunţaţi despre acest incident, comisarii de mediu ai GNM - CJ Prahova, împreună cu comisarul şef, s-au deplasat pe teren în vederea evaluării situaţiei.

A fost demarată procedura de control de specialitate în situaţii de incidente în amplasament SEVESO", au scris, pe Facebook, reprezentanţii instituţiei.

Astazi, 21 septembrie, in cadrul Rafinariei PETROTEL-LUKOIL a avut loc un incendiu la instalatia Cocsare, incendiu stins...

Publicată de Rafinaria Petrotel-Lukoil pe Marţi, 21 septembrie 2021

Concomitent, în cadrul rafinăriei Lukoil, comisarii GNM CJ Prahova fac un control din punctul de vedere al legislaţiei specifice privind controlul riscurilor, acţiune dispusă prin ordinul comun al miniştrilor Mediului, M.A.I, Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇