Incendii puternice în Dâmboviţa și Zalău, cu mesaje Ro-Alert din cauza fumului UPDATE

Incendii puternice în Dâmboviţa și Zalău, cu mesaje Ro-Alert din cauza fumului  <span style="color:#ff0000;font-size:100%;">UPDATE</span>

Un incendiu a izbucnit, luni dimineaţă, la o hală de producţie de polistiren din judeţul Dâmboviţa, focul manifestându-se pe aproximativ 400 de metri pătraţi. Din cauza degajărilor mari de fum, a fost emis mesaj Ro-Alert pentru avertizarea populaţiei.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dâmboviţa, se intervine pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-o hală de producţie polistiren din localitatea Mija, comuna IL Caragiale.

Acolo au fost trimise, de la Detaşametul Moreni, 3 autospeciale de stingere cu apă şi spumă, 1 ambulanţă SMURD şi de la Detaşamentul Târgovişte 1 autospecială de stingere cu apă şi spumă şi 1 autospecială de intervenţie cu apă.

"Sosiţi la locul incendiului pompierii au constatat că focul se manifestă în interiorul halei de producţie, pe o suprafaţă de aproximativ 400 mp cu degajări mari de fum. Incendiul este localizat şi se acţionează pentru lichidarea acestuia. Nu sunt înregistrate victime", a transmis ISU Dâmboviţa.

Având în vedere degajarile mari de fum ca urmare a incendiului a fost emis un mesaj Ro-Alert pentru populaţia din zonă, căreia i se recomandă închiderea geamurilor, a ferestrelor şi oprirea aparatelor de climatizare şi ventilaţie.

UPDATE Un angajat a suferit arsuri la cap, refuzând să fie transportat la spital.

"La sosirea pompierilor incendiul se manifesta cu flacără deschisă şi degajări mari de fum. Incendiul a avut loc pe o suprafaţă de aproximativ 3.000 mp", a detaliat ISU Dâmboviţa.

La locul incendiului au fost prezenţi şi subprefectul judeţului Dâmboviţa, Ana Maria Dragotă-Zamfir, inspectorul şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa, locotenent-colonel Florea Cristian-Claudiu, şi şeful grupei operative.

La misiunea de stingere au intervenit peste 23 de pompieri cu 5 autospeciale de stingere şi o ambulanţă SMURD. Incendiul a fost lichidat.

"O persoană din cadrul operatorului economic, bărbat de 52 de ani, a fost evaluată şi i s-au acordat îngrijiri medicale de către echipajul de prim-ajutor. Acesta prezenta arsuri de gradul II la nivelul capului şi a refuzat transportul la spital", a precizat ISU Dâmboviţa.

Ro-Alert și în Zalău din cauza fumului gros

Un alt incendiu cu mari degajări de fum a izbucnit, luni dimineaţă, la un depozit de fier vechi din Zalău.

Potrivit ISU Sălaj, incendiul se manifestă pe o suprafaţă de aproximativ 50 metri pătraţi, iar la faţa locului acţionează trei autospeciale de stingere.

"Pompierii zălăuani intervin pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o serie de deşeuri depozitate în cadrul unei societăţi de colectare a fierului vechi şi a altor deşeuri, din municipiul Zalău. Incendiul se manifestă la deşeuri pe o suprafaţă de aproximativ 50 metri pătraţi, iar la locul evenimentului se intervine cu trei autospeciale de stingere", informează sursa citată.

Având în vedere că focul a produs mari degajări de fum, a fost emis un mesaj RO-ALERT la nivelul oraşului Zalău.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇