Încă un focar de coronavirus în Germania. Precizările MAE de la București

Încă un focar de coronavirus în Germania. Precizările MAE  de la București

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunță că s-a mai descoperit un focar de coronavirus în Germania. Este vorba despre un complex de imobile, însă momentan nu se știe dacă se află și români printre locatari.

Într-un comunicat remis SpotMedia.ro, MAE precizează că au fost depistate mai multe cazuri de COVID-19 într-un complex de imobile din orașul Göttingen, Saxonia Inferioară.

”Ambasada României la Berlin  s-a autosesizat și a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale competente în vederea obținerii de informații cu privire la situația prezentată, numărul de cetățeni români afectați, starea de sănătate a acestora, precum și măsurile dispuse de autorități în acest context”

Ministerul Afacerilor Externe (MAE)
ADVERTISING

Conform ministerului, în zona respectivă s-a derulat o campanie de testare de către autoritățile locale. Astfel, au fost identificate 120 de persoane infectate cu COVID-19 până acum.

Procedurile de verificare și testare a tuturor persoanelor care locuiesc în complexul respectiv sunt încă în curs de desfășurare. Complexul a fost plasat în carantină timp de 7 zile.

Măsura poate fi restrânsă ulterior la anumite locuințe, în funcție de evoluția stării de sănătate a persoanelor testate.

Potrivit MAE, autoritățile locale au precizat că persoanele cu rezultate negative la două testări succesive vor putea părăsi zona de carantină. Totuși, asta se va face cu respectarea anumitor condiții.

ADVERTISING

 ”De asemenea, a fost stabilit un sistem de furnizare a alimentelor și a produselor de strictă necesitate pentru persoanele aflate în zona de carantină, fiind oferite, în mod gratuit, din donații, două mese pe zi și alte bunuri de strictă necesitate. Totodată, în complexul respectiv au fost operaționalizate un punct medical mobil și un centru de  informare pentru rezidenți”

 Ministerul Afacerilor Externe (MAE)

Incidente între rezidenți și forțele de ordine

Ministerul mai transmite că la fața locului au avut loc incidente între rezidenți și forțele de ordine. Mai multe persoane carantinate au încercat să părăsească zona, dar au fost oprite de agenții desfășurați la complex.

ADVERTISING

Momentan, nu se cunoaște identitatea și cetățenia persoanelor infectate.

”Totodată, reprezentanții Autorității de Sănătate au informat că, la acest moment, nu sunt disponibile date cu privire la identitatea și cetățenia persoanelor infectate, fiind prioritare demersurile de reducere a riscului de propagare a infecției”

 Ministerul Afacerilor Externe (MAE)

Amintim că MAE a anunțat, în weekend, că 1.300 de angajați de la un abator din Germania au coronavirus. Dintre aceștia, jumătate sunt români.

Citește mai multe detalii despre acest subiect - Sute de români cu COVID-19 la un abator în Germania: Autoritățile locale vor medici români

Vezi și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇