Încă un accident feroviar: A deraiat locomotiva unui tren și două tone de motorină s-au scurs din ea UPDATE

Încă un accident feroviar: A deraiat locomotiva unui tren și două tone de motorină s-au scurs din ea <span style="color:#990000;font-size:100%;">UPDATE</span>

Locomotiva unui tren care transporta cărbune a deraiat, marți dimineață, în zona localităţii Cernişoara din judeţul Vâlcea.

Polițiștii din cadrul Biroului Transporturi Feroviare Vâlcea au fost sesizați că, pe ruta Băbeni-Alunu, la km 22, o locomotivă aflată în urma unui tren al CFR Marfă, compus din 25 de vagoane, a deraiat de la o osie, pe o rută pe care circulă doar trenuri de marfă.

La fața locului s-au deplasat polițiștii care au stabilit că în urma incidentului au fost înregistrate doar pagube materiale.

ADVERTISING

În urma accidentului, rezervorul locomotivei s-a spart şi circa două tone de motorină s-au scurs în sol, afirmă reprezentanţii ISU Vâlcea, citaţi de News.ro.

UPDATE Trenul a fost repus pe calea ferată și a început deplasarea către Băbeni, anunță ISU Vâlcea.

Momentan, la faţa locului, se intervine cu absorbant biodegradabil, respectiv cu substanţe chimice de neutralizat pentru limitarea impactului asupra mediului şi prevenirea extinderii poluării.

”Cauzele producerii accidentului vor fi stabilite ulterior de către Agenţia de Investigare Feroviară Română-AGIFER. La prima constatare o posibilă cauză este o defecţiune tehnică la un vagon care a angrenat deraierea locomotivei care împingea trenul”, a precizat CFR Marfă, într-un comunicat remis SpotMedia.ro.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea cauzelor.

Traficul feroviar a fost blocat câteva ore pe ruta Băbeni-Alunu.

Reamintim că, în seara zilei de sâmbătă, 25 martie, la ora 19.19, o locomotivă a lovit un vagon de călători, în timpul formării unui tren, în Gara CFR Galați. Din primele declarații ale Poliţiei reiese că sistemul de frânare al locomotivei s-ar fi defectat. Dar până la acest moment autoritățile feroviare nu au comunicat nicio concluzie certă cu privire la cauzele producerii accidentului.

ADVERTISING

„Sunt zeci de ani de când nu s-a cumpărat în România nicio garnitură nouă de tren", spunea ieri ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇