Accident mortal de tren la Galați. O locomotivă a izbit violent un vagon de călători. Grindeanu cere măsuri rapide. Drulă îl vrea demis (Foto&Video)

Accident mortal de tren la Galați. O locomotivă a izbit violent un vagon de călători. Grindeanu cere măsuri rapide. Drulă îl vrea demis (Foto&Video)

Un accident mortal a avut loc, sâmbătă seara, în gara din Galați.

Un tren de călători oprit în staţie a fost izbit violent de o locomotivă, iar vagonul lovit este parţial distrus.

Sunt patru victime, iar una dintre acestea a murit. Este vorba despre o femeie, care era șefa de tren.

Poliţia anunţă probleme la sistemul de frânare

Poliţia transmite că s-a defectat sistemul de frânare de la locomotiva care trebuia să se cupleze la trenul de călători.

"La data de 25 martie 2023, în jurul orei 19:19, la Gara CFR Galaţi a avut loc un accident feroviar, după ce la o locomotivă s-ar fi defectat sistemul de frânare şi a lovit un vagon de călători, la trenul care se forma cu destinaţia Galaţi - Buzău.

Sunt 4 persoane rănite, dintre acestea doi călători, o femeie care a intrat în stop cardio-respirator şi un bărbat care a rămas încarcerat, precum şi şeful de tren şi mecanicul locomotivei.

ADVERTISING

Intervin cei de la ISU Galaţi şi poliţiştii din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Galaţi", transmise Inspectoratul de Poliţie Judeţean Galaţi.

accident-tren-gara-Galati
Foto: : Inquam Photos / Ovidiu Iordachi

Directorul CFR spune că locomotiva mergea cu 35 km/h

Directorul CFR Călători, Traian Preoteasa, a confirmat că este vorba despre locomotiva care urma să fie cuplată la tren. „Accidentul a avut loc când s-au făcut manevrele de cuplare a locomotivei cu trenul care urma să plece la Mărășești. Din cauza vitezei mari, locomotiva a lovit violent un vagon. Nu știm ce s-a întâmplat, mecanicul, care este unul dintre cei mai buni, cu experiență, urmează să fie audiat”, a spus reprezentantul CFR, la Digi24.

Potrivit acestuia, locomotiva avea o viteză de 30-35 de kilometri la oră, în condițiile în care ar fi trebuit să aibă în jur de 10 km/h.

Accident feroviar în gara Galați

Poziţia CFR: Un singur călător rănit

CFR Călători spune că victimele sunt trei angajați şi un călător.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

„CFR Călători informează că în această seară, 25 martie 2023, în stația Galați, la cuplarea locomotivei la garnitură pentru formarea trenului Regio 7576 în relația Galați – Mărășești, a fost tamponat primul vagon. În urma impactului, din primele informații au fost rănite 4 persoane aflate în tren.

3 dintre acestea sunt mecanicul, conductorul şi şeful de tren, dar şi un călător, pentru care a fost solicitat serviciul Ambulanță, aceștia fiind preluați de echipajele medicale pentru acordarea de îngrijiri de specialitate.

Totodată au fost avariate locomotiva și vagonul. În tren se afla un călător.

Cauzele care au generat acest accident vor fi stabilite de echipa de cercetare aflata la fata locului”, a anunțat CFR.

ACCIDENT. Grav #accident feroviar, în această seară, în Gara CFR #Galați. O locomotivă a intrat într-un vagon de #călători, pe linia 4.Două persoane sunt grav rănite. Din primele informații ar fi #conductori de #tren.UPDATE: La fața locului intervin echipaje de la #SMURD, Serviciul Județean de Ambulanță și Poliția Transporturi Galați.Se acordă îngrijiri medicale la fața locului celor două #victime, angajați CFR, printre care și o femeie. Zona unde s-a produs accidentul este izolată. Atât locomotiva, dar mai ales vagonul lovit sunt puternic avariate.UPDATE: Numărul victimelor a urcat la patru persoane, doi călători și doi angajați #CFR, potrivit informațiilor noastre. Se intervine la locul accidentului cu mai multe echipaje ISU, SAJ, SMURD și Poliție.Impactul dintre #locomotivă și #vagon pare să se fi produs din cauză că mecanicul nu a frânat la timp, când făcea #manevre de compunere a trenului Galați - Mărășești. UPDATE: Una dintre victime este în stop cardio-respirator. Se fac manevre de resuscitare.Se acordă îngrijiri medicale și celorlalte trei victime.UPDATE: Victima în stop cardiac, o femeie cu multiple traumatisme, care se afla în vagon, a fost stabilizată și transportată la spital.Celelalte victime, toți bărbați, printre care mecanicul de locomotivă și doi ocupanți ai vagonului, cu multiple traumatisme, dar în afara oricărui pericol, au fost transportate la spital.UPDATE: "La data de 25 martie 2023, în jurul orei 19:19, în Gara CFR Galați a avut loc un accident feroviar, după ce la o locomotivă s-ar fi defectat sistemul de frânare și a lovit un vagon de călători, la trenul care se forma cu destinația Galați – Mărășești. Sunt 4 persoane rănite, dintre acestea doi călători, o femeie care a intrat în stop cardio respirator și un bărbat care a rămas încarcerat, precum și șeful de tren și mecanicul locomotivei. Intervin cei de la ISU Galați și polițiștii din cadrul Secţiei Regionale de Poliție Transporturi Galați", transmite Poliția Transporturi Galați.UPDATE: Poliția Transporturi face anchetă la fața locului pentru a stabili împrejurările exacte în care s-a produs accidentului.Anchetă va face și CFR Călători, dar și Infrastructură, precum și Autoritatea pentru Siguranță Feroviară.Impactul a fost extrem de puternic, vagonul lovit de locomotivă fiind împins pe șine 25 - 30 metri.Deocamdată nu se știe dacă accidentul a fost provocat de o defecțiune tehnică la locomotivă sau de o eroare umană.UPDATE: Din nefericire, femeia rănită în accidentul feroviar a murit la Spitalul Județean de Urgență din Galați. Era foarte grav rănită. A făcut cinci stopuri cardio-respiratorii. Femeia avea 53 ani, era angajată CFR și era șefă de tren. Inspectoratul Teritorial de Muncă Galați a început și el o anchetă în caz, fiind vorba de un accident de muncă mortal.

Publicată de Pro Lider FM pe Sâmbătă, 25 martie 2023

Veşti proaste de la spital

O femeie a murit la Spitalul de Urgență din Galați, acolo unde au fost transportate cele patru victime ale accidentului. Femeia a murit după ce a făcut cinci stopuri cardio-respiratorii, au anunțat reprezentanții unității medicale.

ADVERTISING

„Urmare accidentului feroviar care s-a produs în această seară, în staţia Galaţi, CFR Călători anunţă cu regret că doamna conductor a trenului R 7576 a decedat la spital. Iniţial a fost stabilizată pe peron şi în drum spre spital de către serviciul Ambulanţă ajuns la faţa locului, dar un nou stop cardio-respirator survenit la spital i-a fost fatal. CFR Călători prezintă condoleanţe şi va acorda întregul sprijin familiei îndoliate”, a transmis compania.

Deoarece este vorba despre o angajată a CFR, cazul va fi anchetat de Inspectoratul de Muncă.

Verificări mai fac Poliția și CFR.

Reacţia lui Grindeanu

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, solicită verificări și măsuri rapide din partea CFR Călători.

„Am cerut celor de la CFR Călători să acorde sprijin echipajelor ISU care intervin și acordă celor răniți. În plus, am solicitat companiei să comunice rapid informațiile relevante opiniei publice.

Urmează o anchetă privind acest accident feroviar.

I-am cerut directorului general al CFR Călători să prezinte urgent explicații și să vină cu soluții pentru ca astfel de situații să nu se mai repete", a anunțat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

tren-rupt-Galati
Foto: : Inquam Photos / Ovidiu Iordachi

Drulă îi cere demisia

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, cere demiterea "urgentă" a ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, după accidentul feroviar.

"Catastrofă feroviară după catastrofă feroviară, iar Sorin Grindeanu nu e de găsit nicăieri. În seara aceasta a avut loc un accident la Galaţi, soldat cu mai multe persoane rănite. Acum nici două săptămâni, autorităţile minţeau în primă fază după accidentul feroviar din Teleorman. Nici atunci nu ştia nimeni unde e Grindeanu.

Îi cer urgent să iasă public cu explicaţii şi să prezinte românilor ce măsuri ia pentru siguranţa din transportul feroviar. Lipsa de asumare şi preocupare a lui Sorin Grindeanu a adus sistemul feroviar într-o stare gravă, care pune în pericol vieţi omeneşti.

Grindeanu nu e în stare să fie ministru, trebuie demis urgent ca să evităm alte catastrofe în viitor", a precizat Cătălin Drulă, fost ministru al Transporturilor în Guvernul Cîţu.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇