Încă 12 morți după ce forţele de ordine din Myanmar au tras în protestatari. În total, au fost uciși 140 de oameni

Încă 12 morți după ce forţele de ordine din Myanmar au tras în protestatari. În total, au fost uciși 140 de oameni

Forţele de securitate din Myanmar au împuşcat mortal 12 persoane în timpul protestelor pentru democraţie care au avut loc luni, potrivit presei locale şi a martorilor.

Între timp, junta militară a impus legea marţială în părţi ale oraşului Yangon, măsură ce conferă comandanţilor militari o putere mai mare în combaterea dizidenţilor, transmite Reuters.

Susţinătorii liderei alese, Aung San Suu Kyi, care este arestată, au ieşit din nou în stradă, în pofida uciderii a zeci de protestatari, duminică, în cea mai sângeroasă zi de la lovitura de stat militară din 1 februarie care a dus la declanşarea demonstraţiilor în masă la nivel naţional.

ADVERTISING

Marşuri de protest au avut loc, luni, în al doilea mare oraş din ţară, Mandalay, şi în oraşele centrale Myingyan şi Aunglan, unde Poliţia a deschis focul, au relatat martorii şi mass-media.

O călugăriță din Myanmar a îngenuncheat în fața soldaților și i-a implorat să îi ia ei viața, dar să nu mai tragă în protestatari (Video)

”O fată a fost împuşcată în cap şi un băiat a fost împuşcat în faţă. Acum mă ascund”, a declarat telefonic pentru Reuters un protestatar de 18 ani din Myingyan.

Publicaţia Myanmar Now a relatat că 12 persoane au fost ucise, luni, în toată ţara, inclusiv în Myingyan, Aunglan şi districtul Hlaingthaya al Yangon.

ADVERTISING

Un jurnalist din Mandalay a declarat că o persoană a fost împuşcată acolo, după ce un marş paşnic de amploare.

Numărul total al protestatarilor ucişi este de aproximativ 140, pe baza unui bilanţ al Asociaţiei de Asistenţă pentru Deţinuţii Politici (AAPP) şi a ultimelor informaţii disponibile.

Un purtător de cuvânt al juntei militare nu a răspuns apelurilor solicitând comentarii.

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇