În zi de Sabat, premierul Israelului a zburat la Moscova și apoi la Berlin

În zi de Sabat, premierul Israelului a zburat la Moscova și apoi la Berlin

Premierul Israelului, Naftali Bennett, a zburat sâmbătă, la Moscova, unde s-a întâlnit cu Vladimir Putin, după care a plecat la Berlin, unde a discutat cu cancelarul Olaf Scholz. Jurnaliștii israelieni remarcă faptul că deplasările premierului israelian au avut loc într-o zi de Sabat, lucru neuzual și care indică o anumită urgență a deplasărilor.

Prima întâlnire a fost cu Vladimir Putin, a avut loc la Moscova și a durat aproximativ trei ore, a anunţat un oficial israelian, informează cnn.com.

Guvernul israelian a transmis că premierul Naftali Bennett a discutat cu Vladimir Putin despre soluţionarea conflictului militar din Ucraina şi despre negocierile internaţionale pe tema programului nuclear iranian, potrivit cotidianului The Times of Israel.

ADVERTISING

Într-un comunicat al guvernului israelian se arată că întâlnirea lui Bennett cu Putin s-a desfăşurat cu acordul administraţiei SUA și a fost în coordonare şi cu Germania şi Franţa.

De asemenea, ambasadorul Ucrainei în Israel a declarat pentru CNN că se ştia la nivelul conducerii ţării sale de întâlnirea lui Bennett cu Putin şi că ucrainenii au susţinut iniţiativa.

De altfel, după întâlnirea cu Putin, Bennett a avut o discuție telefonică și cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, cel care ceruse Israelului să fie mediator în negocierile de pace.

ADVERTISING

"Premierul Israelului, Naftali Bennett, m-a sunat după întâlnirea sa cu Vladimir Putin. Continuăm dialogul", a transmis Zelenski.

După întâlnirea cu Putin, Bennett a zburat la Berlin, unde l-a întâlnit pe cancelarul Olaf Scholz. Cei doi au discutat aproximativ 90 de minute despre rezultatele întâlnirii premierului israelian cu Vladimir Putin, iar la final au anunțat că obiectivul comun rămâne să pună capăt războiului din Ucraina cât mai curând posibil.

Bennett a fost însoţit de ministrul său pentru locuinţe, Zeev Elkin, care este originar din Ucraina.

ADVERTISING

O nouă rundă de negocieri între Rusia și Ucraina, a treia, a fost anunțată pentru luni.

Urmărește pe spotmedia.ro ce se întâmplă, minut cu minut, în ziua 11 a războiului din Ucraina


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇