În Franța, sunt peste 3.000 de bolnavi de COVID-19 la reanimare

În Franța, sunt peste 3.000 de bolnavi de COVID-19 la reanimare

Numărul de bolnavi de COVID-19 spitalizaţi la reanimare a depăşit, miercuri, în Franţa pragul de 3.000, un nivel care nu a mai fost înregistrat de la începutul lunii mai, potrivit datelor oficiale.

372 de noi internări la reanimare (sau în terapie intensivă) au fost înregistrate de marţi, potrivit bazei de date a Institutului francez de sănătate publică.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Luând în calcul ieşirile, numărul pacienţilor aflaţi în prezent la reanimare a crescut cu 127 în ultimele 24 de ore, ridicând totalul la 3.036, relatează AFP.

De marţi, peste jumătate din capacitatea actuală a serviciilor de reanimare este ocupată de bolnavi de COVID-19. Franţa are în total circa 5.800 de paturi la reanimare, un nivel pe care autorităţile publice încearcă să-l crească în următoarele zile.

La modul mai general, 2.821 de persoane suplimentare au fost spitalizate pentru COVID-19 de marţi. În spitalele franceze sunt acum internaţi peste 20.000 de pacienţi din cauza noului coronavirus.

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a anunţat că începând de vineri va fi reinstituită carantina generală, până pe 1 decembrie, în contextul numărului mare de cazuri de coronavirus, deşi şcolile vor rămâne deschise.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!