Imagini cu puternic impact emoțional. Momentul în care "Batalionul Terorii" intră în tranșeele rușilor de lângă Bahmut (Video)

Imagini cu puternic impact emoțional. Momentul în care "Batalionul Terorii" intră în tranșeele rușilor de lângă Bahmut (Video)

O unitate de voluntari bieloruși afiliată armatei ucrainene a difuzat înregistrarea video făcută de camera montată pe casca unui soldat în timpul unei operațiuni de curățare a tranșeelor săpate de ruși lângă Bahmut. Imaginile conțin secvențe necenzurate care pot fi tulburătoare.

Batalionul Dmitro Apanasovici (ASP) poartă numele unui voluntar bielorus care a murit în luptele pentru apărarea orașului Irpin în timpul invaziei ruse. Unitatea formată anul trecut din luptători bieloruși, supranumită și „Batalionul Terorii”, face parte din regimentul ucrainean Kalinovski și își merită cu prisosință renumele.

ADVERTISING

O înregistrare video, în care au fost montate și imagini filmate de o dronă, redă momentul în care unitatea a pătruns în tranșeele săpate de ruși lângă Bahmut, relatează Kyiv Post.

Imaginile prezintă realitatea războiului, așa cum niciun joc video și niciun film cu cele mai bune efecte speciale nu o pot reproduce: într-un decor lugubru, în care se văd doar pământul sfârtecat de bombe, tranșeele sisnistre în care pericolul pândește la orice pas și copaci schilodiți de tirurile de artilerie, soldații avansează spre pozițiile inamicului în timp ce trec pe lângă cadavre.

Unitatea a primit ordinul să înainteze în tranșee, să distrugă efectivele inamice, să ocupe și să securizeze o importantă linie strategică. "Misiune îndeplinită", este mesajul postat lângă înregistrarea distribuită pe Telegram.

O altă înregistrare video, realizată de o dronă, a apărut duminică pe Twitter și prezintă momentul în care un singur soldat ucrainean, cu indicativul de apel "Chinaz", din Brigada Mecanizată 30, reușește să lichideze șase militari ruși într-o luptă purtată în tranșeele de lângă Bahmut.

În aprilie, camera video de pe casca unui soldat ucrainean a surprins luptele feroce de lângă Bahmut, unde comandantul unui mic grup de militari ucraineni a rezistat eroic în fața asaltului rușilor. Deși erau atacați intens cu focuri de armă și cu grenade, ucrainenii nu au cedat. La un moment dat, rușii au ajuns atât de aproape de un soldat ucrainean, încât acesta strigă la ei: "Ce faceți, orcilor? Ăsta-i pământul nostru, duceți-vă dracu'."

Battle of the "Honor" company of the "Da Vinci Wolves" battalion for the last road to Bakhmut!

Un cititor al publicației americane Newsweek a scris că s-a trezit ținându-și respirația când rusul aflat la mai puțin de zece metri distanță de Tihii aruncă grenada spre el, comparând imaginile cu secvențele de luptă din celebrul film „Saving Private Ryan" („Salvați soldatul Ryan").

Imaginile au fost apreciate și pe contul de Twitter NOËL care postează informații despre războiul din Ucraina: „Compania HONOR, parte a batalionului Lupii Da Vinci, în acțiune. Efectiv toți infanteriștii ruși au fost anihilați. Vestul Bahmutului. Trupele ucrainene au respins complet trupele ruse".

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

T.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇