Iarna a revenit în forță, cu ninsori în aproape toată țara: Situația drumurilor, a căilor ferate și a zborurilor. Copaci căzuți în București, zeci de mașini avariate

Iarna a revenit în forță, cu ninsori în aproape toată țara: Situația drumurilor, a căilor ferate și a zborurilor. Copaci căzuți în București, zeci de mașini avariate

Iarna a revenit în forță și ninge pe drumurile din mai multe județe, izolat cu depunere pe partea carosabilă. În alte zone sunt condiții de formare a poleiului, avertizează Centrul Infotrafic.

Potrivit polițiștilor, sâmbătă dimineața nu sunt semnalate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia oprită.

Se circulă însă greu pe câteva drumuri:

  • Ilfov - Traficul este îngreunat pe mai multe drumuri județe din Ilfov. „Potrivit datelor de ultimă oră transmise din teren, traficul este îngreunat pe DJ101B Ghermănești, pe DJ101C Gruiu, DJ401 Berceni, DJ101B Nuci, DJ401 Măgurele. A nins, iar temperatura scăzută a dus la formarea poleiului pe carosabil”, a anunțat CJ Ilfov.
  • Accident pe Autostrada A1 - Un ansamblu auto a derapat blocând deplasarea pe ambele benzi pe Autostrada A1 pe sensul Pitești – București, la kilometrul 17, în zona localității Ciorogârla, județul Ilfov. Circulația a fost ulterior reluată, dirijat, pe a doua bandă, ansamblul auto blocând în continuare prima bandă și pe cea de urgență.
ADVERTISING

Harta interactivă care prezintă situația drumurilor afectate de ninsori, realizată de Compania Națională de Drumuri (CNADNR), poate fi consultată AICI.

Starea drumurilor din București

În Capitală, se circulă în condiții de iarnă. Prefectul Capitalei Rareș Hopincă a declarat la Digi 24 că utilajele de deszăpezire vor interveni doar după ce ninsoarea se oprește.

„Încă ninge viscolit și ninge destul de tare, ceea ce înseamnă că utilajele de salubrizare vor interveni pe străzile principale și pe aleile secundare în perioada următoare, adică după ce se oprește ninsoarea. Se circulă în condiții de iarnă în toată Capitala. Nu putem vorbi de drumuri blocate, dar toți conducătorii auto trebuie să știe că nu ar trebui să se hazardeze, să nu iasă dacă nu au cauciucuri.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Asta e pentru propria siguranță. Altfel, în această noapte s-a intervenit pentru urgență zero, asta înseamnă combaterea poleiului în zonele cu rampe și pasaje, urmând că deszăpezirea să se facă imediat după ce căderile de zăpadă se opresc, adică după raportările meteorologilor în 1-2 ore", a declarat Rareș Hopincă.

În ultimele ore, mai mulți copaci au căzut pe străzi și zeci de mașini au fost avariate.

”Au fost îndepărtaţi 59 de copaci, 2 garduri, 1 stâlp de iluminat. Au fost avariate 54 de autoturisme”, anunţă ISU București Ilfov.

Potrivit meteorologilor, va continua să ningă în Capitală, iar până după-amiază stratul de zăpadă va ajunge la 17 centimetri. Sâmbătă dimineața, la ora 8.00 stratul de zăpadă era cuprins între 10 și 15 cm, în București. Va continua să ningă slab, astfel că până la ora 17:00 grosimea stratului de zăpadă va fi de 15…17 cm.

ADVERTISING

Vântul va sufla moderat, cu viteze de până la 35…40 km/h. Temperatura maximă va fi de 1…2 grade.

Situația trenurilor

CFR SA anunță că, sâmbătă dimineața, circulația feroviară se desfășoară în condiții de iarnă, în special pe raza Sucursalelor Regionale Iași, Galați, Craiova, Constanța, București și Brașov, din cauza vântului puternic, ninsorii, viscolului și temperaturilor scăzute.

  • Pe raza SRCF Iași, din cauza ninsorii și a viscolului, pe distanța Leșu Ilvei – Poiana Ilvei și Lunca Ilvei – Coșna se circulă cu restricție de viteză de 50 km/h.
  • Pe raza SRCF Craiova, din cauza condițiilor meteo nefavorabile (vânt puternic), pe distanța Drăgănești – Fărcașele (ambele fire de circulație) se circulă cu restricție de viteză de 30 km/h.
  • Pe raza SRCF Brașov, pe distanța Dârste – Timișul de Sus – Predeal, pe firul II este întreruptă tensiunea în linia de contact. Se intrevine pentru remediere cu drezina pantograf, circulația trenurilor realizându-se pe fir I, cu repercursiuni minime.

Cum se desfășoară traficul aerian

La rândul său, Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB) anunţă, sâmbătă dimineaţă, că traficul aerian este normal, în condiţii de iarnă, pe aeroporturile Capitalei. Nu există curse anulate din cauza vremii.

”Pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti şi Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa - Aurel Vlaicu traficul aerian se desfăşoară în condiţii de iarnă, dar în parametri normali, conform planului de zbor. Aeronavele aterizează şi decolează în siguranţă. Nicio cursă nu este anulată din motive meteo”, a transmis, sâmbătă, CNAB, într-un comunicat de presă, citat de News.ro.

Sursa citată a precizat că unele zboruri pot înregistra întârzieri generate de necesitatea degivrării aeronavei, care se efectuează după îmbarcarea pasagerilor.

”Pistele, platformele şi căile de rulare a aeronavelor sunt deschise şi operaţionale, fiind asigurate condiţiile pentru desfăşurarea operaţiunilor aeriene”, a mai menţionat compania.

Informaţii în timp real despre situaţia zborurilor pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti pot fi găsite pe pagina de www.bucharestairports.ro.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇