Temperaturile scad puternic în toată țara și va ninge. În București, stratul de zăpadă va atinge și 12 centimetri

Temperaturile scad puternic în toată țara și va ninge. În București, stratul de zăpadă va atinge și 12 centimetri

După câteva zile cu temperaturi ridicate, vremea se răcește accentuat începând de azi și în toată țara vor fi temperaturi cu minus, anuntă Administrația Națională de Meteorologie.

„În special în jumătatea de nord a țării vremea va intra într-un proces de răcire accentuată. Vorbim de maxime care nu vor mai depăși 5-6 grade Celsius, în timp ce în sudul și sud-estul țării vor mai fi posibile valori apropiate de 13, 14 grade, inclusiv o maximă de 13 grade.

Sâmbătă răcirea se va extinde în toată țara, accentuat chiar și în zonele de sud și sud-est pentru că temperaturile la scara întregii țări vor fi de -3, -4 grade Celsius la nivelul maximelor și minime foarte coborâte", a declarat directorul ANM, Elena Mateescu, la Antena3.

ADVERTISING

Vin și ninsorile și va fi vânt puternic.

"De vineri seara precipitațiile se vor transforma predominant în ninsori, iar în zona montană, mai ales în Carpații Orientali și Meridionali, ninsorile vor fi consistente și asociate cu viteze la rafală mai ale pe creste, de peste 70 km/h viscolind ninsoarea", a precizat Elena Mateescu.

Va ninge și în București, unde stratul de zăpadă va atinge și 12 centimetri.

"În București, de vineri noapte ploile se vor transforma în lapoviță și ninsoare iar noaptea de sâmbătă spre duminică preponderent ninsori și valori posibile spre -9, -10 grade Celsius, în noaptea de duminică spre luni", a încheiat directorul ANM.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇