HG cu restricţiile care se aplică de luni a fost publicată în Monitorul Oficial - Document

HG cu restricţiile care se aplică de luni a fost publicată în Monitorul Oficial - Document

Hotărârea de Guvern care prevede restricţiile ce se vor aplica începând de luni a fost publicată, vineri seară, în Monitorul Oficial.

În Monitorul Oficial 1013 a fost publicată, vineri seară, Hotărârea pentru modificarea anexelor nr. 2 şi 3 la Hotărârea Guvernului nr. 1.090/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 10 octombrie 2021, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.  

ADVERTISING

Documentul cuprinde restricţiile aplicabile de luni.  

Reamintim că începând de luni, certificatul verde va fi obligatoriu în aproape toate locurile, mai puţin la magazinele alimentare şi la farmacii. Din certificatul verde se iau în calcul doar vaccinarea și trecerea prin boală, nu și testarea.

Totodată, în instituţiile publice sau în companiile cu mai mulţi angajaţi, vizitatorii vor intra doar pe baza acestui document.

Toate magazinele se închid la ora 21.00, competițiile sportive se vor desfășura fără spectatori, iar barurile și cluburile se închid.

ADVERTISING

Restaurantele rămân însă deschise, până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, în intervalul orar 05.00-21.00, doar pentru vaccinați.

În ceea ce privește carantina de noapte, aceasta este valabilă între ore 22.00 - 05.00 doar pentru cei nevaccinaţi.

Și, tot de luni, masca redevine obligatorie peste tot.

De asemenea, ieri a fost semnat ordinul care prevede că preşcolarii şi elevii intră de luni în vacanţă.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇