Haos la Berlin după ce s-a spart cel mai mare acvariu cilindric din lume (Foto & Video)

Haos la Berlin după ce s-a spart cel mai mare acvariu cilindric din lume (Foto & Video)

Un acvariu uriaș din Berlin care era casă pentru aproximativ 1.500 de pești exotici s-a spart vineri dimineață. AquaDom era cel mai mare acvariu cilindric din lume și avea 14 metri înălțime.

Un milion de litri de apă s-au revărsat pe una dintre principalele străzi din aglomeratul cartier Mitte și mai mult de 100 de pompieri au fost mobilizați la fața locului, potrivit Reuters.

Acvariul se afla într-un complex de agrement, unde se află și un hotel Radisson și un muzeu.

Două persoane au fost rănite de cioburi și poliția a evacuat hotelul, temându-se că o asemenea cantitate de apă ar fi putut afecta structura de rezistență. Acolo erau cazați în jur de 350 de oaspeți.

ADVERTISING

„Haos total. Acvariul a explodat și apa a distrus totul. Sunt mulți pești morți”, a povestit pentru Reuters Sandra Weeser, care era cazată la hotel.

Echipele de intervenție au trimis câini special antrenați să cerceteze parterul clădirii, pentru că erau prea multe dărâmături ca pompierii și polițiștii să poată să intre.

Oaspeții de la Radisson au fost preluați de autobuze, pentru a nu fi ținuți în frig. La Berlin, vineri dimineață erau -7 grade Celsius.

ADVERTISING

Totodată, poliția a decis să închidă una dintre principalele artere, care leagă Alexanderplatz de Poarta Brandenburg.

Iată cum arăta acvariul înainte de incident și ce a rămas în urmă:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇