Surpriză de proporții la un acvariu din Noua Zeelandă: Două pisici de mare au născut, deși nu au mai văzut un mascul de doi ani

Surpriză de proporții la un acvariu din Noua Zeelandă: Două pisici de mare au născut, deși nu au mai văzut un mascul de doi ani

Două pisici de mare au surprins îngrijitorii de la un acvariu din Noua Zeelandă, după ce au născut pui, în ciuda faptului că în bazinul lor nu există masculi. Mai mult, acestea nu interacționaseră cu vreunul în ultimii doi ani.

Cele două femele, Nibble și Spot, sunt rezidente la SEA Life Kelly Tarlton’s Aquarium, din Auckland, și au devenit mame în ajunul Anului Nou, arată The Guardian.

Andrew Christie, reprezentant al instituției, a precizat că cea mai probabilă explicație este că pisicile de mare au stocat lichid seminal de la ultima întâlnire cu un mascul.

ADVERTISING

Te-ar putea interesa și A fost creat, din greșeală, peștele hibrid ”imposibil”

Stocarea lichidului seminal este  o strategie întânită în rândul speciilor de pești, precum și la insecte, lilieci și țestoase, fiind o formă de „poliță de asigurare” în cazul în care găsirea unui partener în sălbăticie este mai complicată. Oamenii de știință cred că sperma poate fi păstrată până la 2 ani și folosită la ovulație.

Mai există însă o explicație pentru acest fenomen, partenogeneza (sau „nașterea virgină”). Este vorba despre un proces de reproducere asexuată, prin care un embrion se dezvoltă dintr-un ovul care nu a fost fecundat.

ADVERTISING

O altă pisică de mare, numită Freckle, s-a reprodus în acest mod la SEA LIFE Sydney Aquarium din Sydney, tot în Australia, în 2018. Femela nu mai avusese contact cu un mascul de aproape 10 ani.

Vezi și O fetiță s-a născut dintr-un embrion congelat acum 27 de ani. Este o premieră în lume!


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇