Guvernul vrea să dezvolte o aplicație prin care cei care merg la restaurant și hotel să fie verificați dacă s-au vaccinat

Guvernul vrea să dezvolte o aplicație prin care cei care merg la restaurant și hotel să fie verificați dacă s-au vaccinat

Guvernul ia în calcul dezvoltarea unei aplicații prin care persoanele care merg la restaurant sau la hotel să fie verificate dacă s-au vaccinat antiCovid.

Astfel, acești oameni vor putea scăpa de restricții.

”Am vorbit cu cei din industria turismului de propuneri pentru Comitetul ministerial de mâine. Unele sunt prezentate deja în spaţiul public: să putem fi pe plajă fără mască, capacitate maximă la restaurant și hoteluri în anumite condiţii.

Diferența între persoanele vaccinate și cele nevaccinate s-ar putea face cu o aplicație, este o propunere pe care o discutăm. Acum se poate verifica pe baza CNP-ului cine s-a vaccinat, dar ne gândim să facem lucurile mai simplu, avem timp până la 1 iunie.

ADVERTISING

Nu știu sigur dacă va exista o aplicație, dar este ce cred eu că s-ar putea face”, a declarat Florin Cîțu.

El a subliniat că nu poate fi vorba despre o discriminare în acest caz, pentru că și alte țări au procedat la fel.

”Nu cred că vor exista distriminări în acest sens. Propunerile pe care le facem noi sunt propuneri pe care le-am văzut şi în alte ţări care au o rată avansată de vaccinare.

În Istrael erau şi cu penalităţi, noi nu facem aşa ceva. Aş vrea să înţelegem că vaccinarea este singura soluţie, nu există altă soluţie”, a mai spus Cîțu.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Relaxare în două etape: de la 1 iunie și de la 1 august

Premierul a subliniat că relaxarea restricțiilor se va face în două etape: de la 1 iunie și de la 1 august.

Întrebat despre cele de la 1 iunie, Cîțu a spus doar că masca nu va mai fi obligatorie pe plajă, dar trebuie respectate anumite condiții.

”Vom avea soluțiile la timp, aprobate, ca să putem începe o nouă etapă de relaxare de la 1 iunie, apoi de la 1 august. Toată lumea a înțeles că nu putem să redeschidem total de la 1 iunie.

De la 1 iunie putem vorbi de eliminarea purtatului măștii pe plajă, în condițiile unei distanțări între șezlonguri. Autoritățile locale trebuie să verifice respectarea acestor reguli”, a precizat premierul.

ADVERTISING

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇