Guvernul de la Paris, dat în judecată pentru închiderea restaurantelor

Guvernul de la Paris, dat în judecată pentru închiderea restaurantelor

Principala organizaţie profesională a restaurantelor, barurilor şi cafenelelor din Franţa a anunţat sâmbăta că va ataca în justiţie închiderea administrativă decretată pentru acest sector, de la începerea celei de-a doua perioade de izolare, care a intrat în vigoare la 30 octombrie, relatează EFE.

Bilanțul negru crește în Franța: Peste 40.000 de oameni au murit de COVID-19

Organizaţia Profesioniştilor din Hotelerie (Umih) a reamintit că guvernul a justificat această închidere din motive sanitare pentru a frâna răspândirea coronavirusului.

Macron bagă Franța din nou în lockdown, cu declarații pe propria răspundere, dar şcolile rămân deschise

Organizaţia a reamintit că guvernul nu a prezentat totuşi cifre, care să demonstreze că există mai multe contagieri în restaurante.

Umih a insistat că localurile au aplicat din iunie şi până la încheierea primei perioade de izolare măsuri de securitate sanitară.

Prin urmare au decis să prezinte un recurs în justiţie până la 20 noiembrie.

Premierul francez, Jean Castex (foto), a avertizat joi că inclusiv după ridicarea restricţiilor de izolare la domiciliu, prevăzută pentru 1 decembrie, barurile şi restaurantele vor rămâne închise.

Franța se pregătește să decidă restricții pe termen lung. Adunările în familie, petrecerile, barurile si restaurantele, cel mai probabil interzise multe luni de zile de acum incolo

Patronatul din hotelerie a publicat un sondaj, realizat în rândul a 6.600 de companii din sector, care arată că aproximativ 65,8 % dintre profesioniştii din acest domeniu şi-au exprimat temerea că această a doua închidere administrativă îi va obliga să coboare definitiv storurile.

Franța: Guvernul va propune amânarea alegerilor din martie 2021 din cauza crizei Covid


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇