Guvernul de la Kiev face apel la blackout informațional: Nu mai vorbiți despre ofensiva de primăvară!

Guvernul de la Kiev face apel la blackout informațional: Nu mai vorbiți despre ofensiva de primăvară!

Viceministrul Apărării de la Kiev, Hanna Maliar, le cere presei şi ucrainenilor să nu discute deschis detalii despre viitoarea ofensivă a țării împotriva invadatorilor ruşi.

„La transmisiunile în direct, nu puneți întrebări experților [în sensul] „cum merge contraofensiva?”, nu scrieți pe bloguri sau postări pe acest subiect și nu discutați public planurile militare ale armatei noastre. Deloc.

Avem un singur plan strategic - să ne eliberăm toate teritoriile.

Și în ceea ce privește detaliile – acesta este pur și simplu un secret militar”, a scris Maliar pe Facebook, citată de The Guardian.

ADVERTISING

Ea a adăugat că detaliile „sunt dezvăluite de către cei trei oficiali menționați mai sus doar atunci când există o sarcină militară care o impune. Pentru că și informația este o armă și ne luptăm și cu ea”.

Viceministrul Apărării a făcut referire la comandantul suprem (președintele Zelenski), ministrul Apărării (Oleksii Reznikov) și comandantul șef al Armatei (Valerii Zalujnîi).

Hanna Maliar a subliniat, de asemenea, succesul Operațiunii Harkov din septembrie 2022, care s-a încheiat cu eliberarea aproape a întregii regiuni Harkov și a unor părți din regiunile Donețk și Lugansk. Ea susţine că tăcerea din jurul acelei operațiuni a permis armatei să lucreze eficient.

Добре, що ніхто в пабліку не обговорював контрнаступ на Харківщині до його початку. І була повністю закрита зона...

Publicată de Ганна Маляр pe Sâmbătă, 25 martie 2023

Spaimă profundă în Rusia de ofensiva Kievului

Voci importante din spațiul informațional rusesc pregătesc tot mai mult populaţia pentru o contraofensivă ucraineană, notează Institutul pentru Studiul Războiului, în analiza sa zilnică.

ADVERTISING

Ofensiva rusă de primăvară pare să scadă în intensitate, iar spațiul informațional rusesc reacționează cu mare teamă la încetinirea operațiunilor rusești și la capacitatea ucraineană de a recâștiga inițiativa pe câmpul de luptă.

În rândul bloggerilor militari ruși au reapărut critici virulente privind eșecurile extrem de costisitoare din sectorul Vuhle. Aceste critici reflectă frustrarea față de liderii militari ruși, „pe fondul unei spaime profunde cu privire la o viitoare contraofensivă ucraineană”.

ADVERTISING

Ziua 395: Putin anunță că va duce arme nucleare în Belarus. Spaimă profundă și 5.000 de infractori eliberați în Rusia


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇