Guvernul a aprobat un memorandum pentru MCV: Desfiinţarea Secţiei Speciale - în februarie, repararea Legilor Jusţiţiei - în aprilie

Guvernul a aprobat un memorandum pentru MCV: Desfiinţarea Secţiei Speciale - în februarie, repararea Legilor Jusţiţiei - în aprilie

Guvernul a aprobat un memorandum privind finalizarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare, prin care stabileşte un calendar „ambiţios” de demersuri în acest sens, a anunţat, miercuri, premierul Florin Cîţu.

Memorandumul prevede ca, până la finalul lunii februarie, să avem aprobarea desfiinţării Secţiei Speciale şi, până la finalul lui aprilie, să fie adoptată legislaţia privind repararea Legilor Justiţiei.

"Este un angajament politic al acestei coaliţii şi vom face demersuri prioritare pentru a finaliza Mecanismul de Cooperare şi Verificare şi, bineînţeles, este vorba despre legislaţia din domeniul Justiţiei.

ADVERTISING

Acest memorandum arată clar un calendar din partea Guvernului, împreună cu Parlamentul, cu coaliţia din Parlament, pentru a rezolva această problemă. (...)

Este un lucru foarte important, acest Guvern şi-a asumat şi această coaliţie de guvernare şi-a asumat rezolvarea MCV-ului în baza recomandărilor. Este un calendar ambiţios, încercăm până în iunie ", a declarat Cîţu, la Palatul Victoria, citat de News.ro.

Dan Barna: MCV a devenit un fel de Fata Morgana

La rândul său, vicepremierul Dan Barna a spus că „MCV a devenit un fel de Fata Morgana, vorbim despre ea, dar măsurile sunt foarte limitate”.

ADVERTISING

El a adăugat că în memorandumul adoptat de Guvern există obiectivul de a desfiinţa Secţia de Investigare a Infracţiunilor în Justiţie, cât şi repararea Legilor Justiţiei, pentru ca ele să fie trimise în Parlament, până la finalul lunii aprilie, unde să fie discutate în procedură de urgenţă.

„MCV a devenit un fel de Fata Morgana, vorbim despre ea, dar măsurile reale sunt foarte limitate. Prin acest memorandum am decis ca până la finalul lunii februarie să avem aprobarea desfiinţării SIIJ, ne propunem ca până la finalul lunii aprilie să fie adoptată legislaţia privind repararea legilor justiţiei pentru a fi trimise în parlament unde sperăm să fie o procedură de urgenţă şi astfel încât MCV să devină o realitate pentru România.

ADVERTISING

E un pas necesar şi obligatoriu privind partea de Schengen”, a afirmat Dan Barna, la finalul şedinţei de miercuri a Guvernului, citat de Agerpres.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇