Grindeanu, audiat la DNA

Grindeanu, audiat la DNA

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a fost audiat marţi, la DNA, în calitate de martor, în dosarul în care directorul general interimar al CFR SA, Ion Simu-Alexandru, este anchetat pentru instigare la abuz în serviciu şi instigare la uzurparea funcţiei.

„Sorin Grindeanu a subliniat că, în calitatea sa de ministru al Transporturilor și Infrastructurii, își dorește o clarificare cât mai rapidă a situației şi aflarea adevărului. Preocupările și activitățile desfășurate de către ministru, la minister, se concentrează, de la începutul mandatului, pe dezvoltarea infrastructurii, atragerea de bani europeni și dezvoltarea capacității administrative. Totodată Sorin Grindeanu precizează că va da curs cu celeritate tuturor solicitărilor venite din partea organelor statului, pentru clarificarea situației”, este comunicatul sec care a venit azi de la Ministerul Transporturilor.

ADVERTISING

Sursa citată nu precizează dacă cei doi directori investigaţi de DNA şi-au pierdut măcar funcţiile sau rămân în poziţiile pe care le aveau şi care le permit inclusiv semnarea de contracte prin PNRR.


Simu-Alexandru Ion, director general interimar al CFR, și Ceșa Petru, director general adjunct tehnic, sunt acuzați de abuz în serviciu și uzurparea funcției publice.

Ancheta vizează numiri ilegale în funcții de conducere, în compania de stat.

Mai exact, după ce au făcut numiri pe care nu aveau dreptul să le facă, au dat afară un angajat care a acționat ca avertizor de integritate și a dezvăluit mișcarea celor doi. Detalii AICI

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇