Sorin Grindeanu anunță ”investiții emirateze în România”

Sorin Grindeanu anunță ”investiții emirateze în România”

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu anunță ”investiții emirateze în România”. Mai exact, spune el, conducerea Abu Dhabi Ports Group şi-a manifestat interesul pentru derularea unor investiţii în Portul Constanţa, în zona Molului Sud.

”Investiții emirateze în România! În cadrul întâlnirii, pe care am avut-o astăzi la Abu Dhabi, reprezentanții acestui grup au transmis că vor să dezvolte proiecte în zona molurilor 3 și 4 din Port.

I-am invitat pe reprezentanții AD Ports Group să viziteze Portul Constanța pentru a stabili termenii colaborării, inclusiv în contextul interesului manifestat de aceștia pentru investiții în ceea ce privește insula artificială din port”, a scris Grindeanu pe Facebook.

Ministrul a subliniat că a discutat și despre un posibil parteneriat pentru dezvoltarea Centrului Logistic Intermodal cargo pe Aeroportul Internațional Timișoara “Traian Vuia”, care poate deveni astfel un puternic nod comercial regional, conectat la rețelele de transport feroviar și rutier.

Acest Centru Intermodal, a cărui construcție este evaluată la 300 de milioane de euro, ar putea fi dezvoltat pe o suprafață de 65 de hectare și ar oferi facilități de depozitare și transport, inclusiv pentru mărfurile intercontinentale.

Investiții emirateze în România!Conducerea Abu Dhabi Ports Group și-a manifestat interesul pentru derularea unor...

Publicată de Sorin Grindeanu pe Miercuri, 22 iunie 2022