Grevă națională în Italia, de 8 Martie: Sunt afectate transporturile din principalele orașe și trenurile regionale

Grevă națională în Italia, de 8 Martie: Sunt afectate transporturile din principalele orașe și trenurile regionale

Circulația mai multor trenuri regionale din Italia este afectată, miercuri, de o grevă a angajaților din transporturi. Și sindicaliștii din sănătate și educație protestează.

Greva angajaților din sectorul public și privat a început miercuri, la miezul nopții, și va dura până la ora 21:00. Protestul la adresa violenței asupra femeilor vizează și susținerea drepturilor acestora, începând cu cel la avort până la egalitatea salarială. Mai multe sindicate din sănătate și educație au anunțat că aderă la această acțiune.

ADVERTISING

Sunt așteptate perturbări ale circulației mijloacelor de transport public în principalele orașe din Italia, iar multe companii locale au comunicat din timp intervalele orare în care nu se circulă, relatează sky tg24.

La Milano și în regiunea Lombardia nu circulă timp de 24 de ore trenurile operate de compania Trenord. Metroul circulă până la ora 18:00, apoi angajații vor intra în grevă până la încheierea turei. Circulația autobuzelor, tramvaielor și a troleibuzelor nu este garantată până la ora 15:00 și după ora 18:00 până la încheierea turei, a anunțat compania municipală de transport din Milano.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

La Roma circulația mijloacelor de transport public este limitată la nivelul prevăzut de dispozițiile legale. Dimineața au circulat un număr limitat de mijloace, iar întreruperea activității va continua între orele 17:00 și 20:00.

În Bologna transportul public este blocat de la 8:30 până la 16:30 și de la 19:30 până la capătul turei. Iar în Napoli și Torino greva durează 24 de ore, unde transportul public este asigurat doar în intervalele orare 6:00-9:00 și 12:00-15:00.

Și traficul feroviar este afectat de proteste. Compania feroviară de stat a anunțat că mai multe sindicate autonome au aderat la greva națională "începând de la miezul nopții de marți spre miercuri și până la ora 21:00, 8 martie 2023".

ADVERTISING

În intervalele orare 6:00-9:00 și 18:00-21:00 circulă doar trenurile de pe lista curselor garantate. În schimb, trenurile de mare viteză și cele Intercity circulă normal, relatează Corriere della Sera.

MAE a emis o avertizare de călătorie în Italia din cauza grevei de miercuri. „Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Italiană că, în data de 8 martie 2023, va avea loc o grevă națională care va afecta transportul public în comun (feroviar, metrou, autobuz etc.)”, se arată în atenționarea emisă de MAE.

Cetățenii români pot solicita asistență la numerele de telefon ale Ambasadei României la Roma și ale oficiilor consulare. De asemenea, românii sunt sfătuiți să obțină informații pe canale oficiale înainte de a pleca la drum.

T.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇