Greșeală penibilă în Austria: Partidul Social Democrat a anunțat victoria unui candidat învins, din cauza unei erori în Excel

Greșeală penibilă în Austria: Partidul Social Democrat a anunțat victoria unui candidat învins, din cauza unei erori în Excel

Partidul Social Democrat din Austria a avut parte de un moment penibil, după ce a fost forţat să admită că a anunţat greşit câştigătorul alegerilor interne, din cauza unei „erori tehnice” într-un fișier Excel.

Oficialii SPÖ au recunoscut eroarea luni şi au anunţat cine este noul lider al partidului – Andreas Babler, primarul orașului Traiskirchen.

Anunţul vine abia la două zile după ce fusese declarat câştigător Hans Peter Doskozil, guvernatorul regiunii Burgenland.

„Buletinele de vot nu s-au potrivit cu rezultatul calculat digital”, a spus comisarul electoral al SPÖ, Michaela Grubesa. „Din cauza unei erori tehnice în fișierul Excel, rezultatele au fost amestecate.”

ADVERTISING

Greșeala a ieșit la iveală doar pentru că un jurnalist a observat un vot lipsă în rezultatul final și a ridicat problema comisiei electorale a partidului, ceea ce a dus la o renumărare, explică The Guardian.

Noul lider social democrat, Andreas Babler, este un fost muncitor în vârstă de 50 de ani, autodeclarat marxist și eurosceptic de multă vreme.

Babler, fost membru al aripii marxist-leniniste „Stamokap” a partidului său, a atras atenţia înaintea congresului partidului cu un videoclip vechi de doi ani în care descria UE drept „cea mai agresivă alianță de politică externă care a existat vreodată” și „mai rău decât NATO”.

ADVERTISING

El a catalogat UE drept un „proiect imperialist cu câteva standarde sociale”.

Confruntat cu comentariile pe care le-a făcut atunci, Babler a spus că nu pledează pentru o ieșire a Austriei din UE, ci este în favoarea unei reforme sociale a tratatelor europene.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇