Grecia arde! Alții 40 de pompieri români au plecat cu avionul și autospecialele, pentru a sări în ajutor (Video)

Grecia arde! Alții 40 de pompieri români au plecat cu avionul și autospecialele, pentru a sări în ajutor (Video)

O aeronavă C 130 Hercules din dotarea Forţelor Aeriene Române a decolat, miercuri, şi va transporta 30 de pompieri care vor suplimenta efectivul salvatorilor români care participă la stingerea incendiilor de pădure din Grecia.

#LIVE Plecarea aeronavei cu cei 30 de pompieri salvatori care vor desfășura o misiune de sprijin în limitarea răspândirii incendiilor de vegetație din Grecia

Publicată de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă pe Miercuri, 19 iulie 2023

Premierul Marcel Ciolacu a convocat, marţi seară, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU), pentru a aproba suplimentarea modulului de intervenţie din Grecia.

Încă 40 de specialişti din cadrul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă vor pleca spre Grecia şi se vor alătura contingentului format din 40 de pompieri salvatori care sunt deja în zona afectată de incendii de pădure.

ADVERTISING

”30 dintre aceştia se vor deplasa pe cale aeriană, cu o aeronavă aflată în dotarea Ministerului Apărării Naţionale, iar 10 se vor deplasa pe cale terestră cu mijloace de intervenţie specifice, respectiv 3 autospeciale de stins incendii de pădure, 1 cisternă de 10.000 litri şi un autoturism 4x4 (Duster)”, precizează Executivul.

În cursul aceatei dimineți, alți 10 pompieri salvatori au început deplasarea, terestru, cu autospeciale de intervenție specifice. Aceștia se vor alătura celorlalți 30 de colegi, care au plecat în misiunea de sprijin în Grecia cu o aeronavă aflată în dotarea Ministerul Apararii Nationale, Romania - www.mapn.ro

Publicată de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă pe Miercuri, 19 iulie 2023

Hotărârea a fost aprobată de CNSU având în vedere monitorizarea atentă a situaţiei şi solicitarea de asistenţă internaţională a autorităţilor din Grecia prin Mecanismul European de Protecţie Civilă.

Misiunile modulului național de stins incendii de pădure continuă în GreciaDe mai bine de trei ore, pompierii români...

Publicată de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă pe Marţi, 18 iulie 2023

Două incendii de pădure, amplificate de vântul puternic, continuă să facă ravagii la vest de capitala Greciei, Atena, în timp ce un alt incendiu s-a declanşat pe insula turistică Rodos, fără a ameninţa însă zonele rezidenţiale, au anunţat pompierii greci.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Patru avioane utilitare din Franţa şi Italia au sosit în Grecia marţi.

Începând de joi Grecia va fi afectată de un nou val de caniculă, cu temperaturi maxime de 44°C. Pompierii au avertizat cu privire la ''riscul extrem de ridicat'' în special în regiunea Atenei, în insula Creta şi în sudul peninsulei Peloponez.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇