Gheorghe Nichita ar putea fi liberat condiționat după doar un an, deși a fost condamnat la 5 ani de închisoare

Gheorghe Nichita ar putea fi liberat condiționat după doar un an, deși a fost condamnat la 5 ani de închisoare

Magistraţii Judecătoriei Botoşani au admis, vineri, liberarea condiționată a fostului primar al municipiului Iaşi Gheorghe Nichita, condamnat în august 2020 la cinci ani de închisoare, însă decizia nu este definitivă.

"Admite propunerea formulată de Penitenciarul Botoşani privind liberarea condiţionată a condamnatului Nichita Gheorghe, în prezent deţinut în Penitenciarul Botoşani, din executarea pedepsei de 5 ani închisoare aplicată prin sentinţa penală nr. 2324/2017 a Tribunalului Bucureşti (...).

Dispune liberarea condiţionată a condamnatului Nichita Gheorghe de sub puterea mandatului de executare a pedepsei închisorii (...) emis de Tribunalul Bucureşti (...). Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare", se arată în hotărârea Judecătoriei Botoşani.

Gheorghe Nichita se află încarcerat în Penitenciarul Botoşani. El a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare, după ce ar fi cerut şi primit mită 10% din valoarea proiectului european Sistemul de Management al Traficului din municipiul Iaşi.

Nichita a ajuns în penitenciar pe 5 august 2020.

Pe 29 septembrie 2020, magistraţii Tribunalului Iaşi l-au condamnat pe fostul primar la cinci ani şi două luni de închisoare într-un alt dosar, însă sentinţa nu este definitivă.

Și Liviu Dragnea, fost lider al PSD, a beneficiat recent de prevederile legii privind liberarea condiționată, el fiind pus în libertate înainte de ispășirea pedepsei.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇