Zborurile dintre Germania și Rusia au fost întrerupte pentru câteva ore, din cauza situației din Belarus

Zborurile dintre Germania și Rusia au fost întrerupte pentru câteva ore, din cauza situației din Belarus

Germania a decis, miercuri seară, suspendarea curselor companiilor aeriene din Rusia, ca reacţie la refuzul Moscovei de a acorda autorizaţii unor zboruri ale companiei Lufthansa, în contextul crizei generate de incidentul aerian din Belarus.

Autoritatea aeronautică rusă „nu a acordat la timp” autorizaţii pentru două curse aeriene ale companiei Lufthansa spre Rusia, prin ocolirea spaţiului aerian belarus, astfel că zborurile au fost anulate, anunţă Ministerul german al Transporturilor.

"Pe baza principiului reciprocităţii, Germania nu acordă autorizaţii pentru zboruri ale companiilor ruse", astfel că vor fi anulate curse ale companiilor Aeroflot şi S7.

ADVERTISING

UPDATE: După mai multe ore de întrerupere, zborurile între Germania şi Rusia au fost reluate miercuri seara, a anunţat compania aeriană germană Lufthansa

Rusia este principalul susţinător al Administraţiei autoritariste din Belarus, condusă de preşedintele Aleksandr Lukaşenko.

Uniunea Europeană a condamnat dur atitudinea regimului din Belarus, care a forţat aterizarea unui avion pentru arestarea unui jurnalist disident, şi a exprimat susţinere pentru impunerea de noi sancţiuni. Consiliul European a îndemnat companiile aeriene din Uniunea Europeană să evite survolarea Belarusului.

ADVERTISING

Moscova nu a acceptat modificarea rutelor unor zboruri spre Rusia astfel încât să evite Belarusul.

Un avion al companiei Ryanair care zbura din Grecia spre Lituania a fost forţat să aterizeze pe 23 mai în capitala Belarusului. Decizia de aterizare a fost justificată prin presupusa primire a unui mesaj care avertiza că la bord ar fi o bombă.

Un activist al opoziţiei din Belarus, Roman Protasevic, şi partenera lui au fost reţinuţi imediat după aterizarea avionului la Minsk, iar ulterior au fost plasaţi în arest preventiv.

ADVERTISING

Citește articolele zilei pe spotmedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇