Germania spune că sancțiunile vor fi ridicate doar după ce rușii pleacă de tot din Ucraina, inclusiv din Donbas și Crimeea

Germania spune că sancțiunile vor fi ridicate doar după ce rușii pleacă de tot din Ucraina, inclusiv din Donbas și Crimeea

Ministrul german de Externe, Annalena Baerbock, a declarat că sancțiunile împotriva Rusiei vor fi ridicate doar după retragerea completă a trupelor sale de pe teritoriul ucrainean, inclusiv din regiunile Donbas și Crimeea.

„Este important să putem susține fiecarea sancțiune pe care o introducem, dacă este necesar, pentru ani de zile”, a declarat Baerbock pentru postul public ARD. „Vom ridica aceste sancțiuni doar după ce trupele ruse vor pleca”, a mai spus ea, citată de Bloomberg.

Fostul co-lider al Partidului Verzilor a negat că decizia Germaniei de a trimite tancuri în Ucraina a crescut riscul unui război nuclear. În schimb, ea a apărat planul guvernului de la Berlin de a livra Kievului 50 de tancuri Gepard.

ADVERTISING

„Măcar atât putem face, în acest moment”, a spus Baerbock și a anunțat că Germania va pregăti următorii pași împreună cu aliații săi.

Rusia nu ar trebui să mai poată duce niciodată un război de agresiune, încălcând dreptul internațional, a adăugat ea.

Cancelarul Olaf Scholz a avertizat săptămâna trecută că trimiterea de arme grele ar crește riscul unui război nuclear cu Rusia, însă după câteva zile s-a răzgândit și a aprobat livrarea tancurilor Gepard.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇