Germania se teme că Nord Stream 1 ar putea deveni inutilizabil pentru totdeauna

Germania se teme că Nord Stream 1 ar putea deveni inutilizabil pentru totdeauna

Autorităţile germane se tem că gazoductul Nord Stream 1 ar putea deveni ”inutilizabil pentru totdeauna” în urma scurgerilor de gaze din Marea Baltică.

Cantităţi mari de apă sărată vor ajunge în gazoducte şi vor provoca coroziune dacă scurgerile din cele două linii nu sunt reparate rapid, au declarat surse guvernamentale, relatează cotidianul german Tagesspiegel, potrivit The Guardian.

Cotidianul german scrie că, din cauza complexităţii atacului, experţii şi cei din cercurile guvernamentale consideră că acesta ar putea fi efectuat doar de un "actor statal".

ADVERTISING

Ministrul german al Apărării, Christine Lambrecht, a declarat că Marina ţării contribuie la ancheta privind scurgerile de gaze, adăugând că situaţia trebuie clarificată, iar responsabilii trebuie identificaţi rapid.

”Presupusul sabotaj al conductelor din Marea Baltică este încă o reamintire a faptului că suntem dependenţi de infrastructura critică, de asemenea, subacvatică”, a declarat Lambrecht.

Danemarca şi Suedia au raportat, luni şi marţi, mai multe breșe și scurgeri de gaze în Marea Baltică din conductele ruseşti Nord Stream 1 și Nord Stream 2.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇