Germania relaxează regulile privind deținerea de cannabis: Condițiile care trebuie respectate

Germania relaxează regulile privind deținerea de cannabis: Condițiile care trebuie respectate

Guvernul german se pregătește să adopte un plan de relaxare a regulilor asupra cannabisului, potrivit căruia adulții vor putea deține cannabis în scopuri recreative.

Relaxarea regulilor asupra canabisului va permite ca adulții să dețină până la 25 de grame de drog și să crească maximum trei plante pentru uz personal, relatează Euronews.

Aproparea guvernului, așteptată miercuri, reprezintă primul pas al unui plan în două faze și va trebui ratificată de Parlament. Dacă va trece și de legislativul german, planul va permite cultivarea și vânzarea drogului de către așa-numitele "cluburi de cannabis" către membrii lor în scopuri recreative.

ADVERTISING

Planul face parte dintr-un important proiect de reformă al coaliției social-liberale conduse de cancelarul Olaf Scholz care inițial conținea obiective mai ambițioase.

Oficialii speră că legalizarea va ajuta la restrângerea pieței negre, la protejarea consumatorilor împotriva produselor contaminate și la reducerea criminalității legate de droguri.

Inițiativa se confruntă, însă, cu critici din mai multe zone. Opoziția de centru-dreapta consideră că guvernul face presiuni pentru legalizarea unui drog de risc ridicat, în ciuda obstacolelor la nivel european și a opiniilor experților. Iar o organizație a judecătorilor germani a anunțat că propunerea legislativă va crește, în loc să scadă, povara de pe sistemul judiciar.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Guvernul a menționat că intenționează să completeze noua legislație privind deținerea și uzul de cannabis cu o a doua etapă de cinci ani de testare a vânzării reglementate prin lanțuri de aprovizionare monitorizate în câteva regiuni selectate.

T.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇