Majoritatea europenilor susține legalizarea cannabisului (Sondaj)

Majoritatea europenilor susține legalizarea cannabisului (Sondaj)

Mai bine de jumătate dintre europeni susțin legalizarea cannabisului pentru consumul adulților, iar circa 30% ar fi interesați să îl cumpere, arată un sondaj realizat în cadrul industriei de consultanță.

Liberalizarea în Europa ar putea aduce multiple beneficii economice și financiare, după cum s-a văzut deja în SUA, unde consumul de cannabis a crescut pe perioada carantinei impuse din cauza pandemiei, informează sursa citată.

În timp ce majoritatea respondenților la sondaj au susținut vânzarea cannabisului în magazine, cei mai mulți nu sunt în favoarea creșterii plantelor acasă, conform raportului realizat de Hanway și Curaleaf International, citat de Reuters.

ADVERTISING

Raportul vine la o săptămână după ce Camera Reprezentanților din SUA a adoptat o lege prin care încetează restricțiile federale privind marijuana, restricții care au dat bătăi de cap consumatorilor și afaceriștilor din statele în care consumul era legalizat.

Mai multe state europene, inclusiv Germania, au legalizat consumul de cannabis în scop medicinal, iar altele l-au dezincriminat chiar pentru uzul general.

Malta a devenit prima țară europeană care a permis cultivarea limitată a cannabisului pentru uz personal.

ADVERTISING

Este de așteptat ca piața europeană de cannabis să se ridice până la 3 miliarde de euro anual până în 2025, informează sursa citată.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇