Doi bărbați prinși în timp ce încercau să arunce saci cu cannabis în Dunăre au fost arestați preventiv (Foto)

Doi bărbați prinși în timp ce încercau să arunce saci cu cannabis în Dunăre au fost arestați preventiv (Foto)

Doi bărbați din Galați au fost prinși de polițiști în timp ce aruncau în Dunăre 3 saci cu plante de cannabis pe care le cultivaseră la domiciliu în vederea comercializării. Cei doi au fost arestați preventiv pentru 30 de zile.

Inculpații sunt acuzați de trafic de droguri de risc, informează DIICOT.

”În cauză s-a reținut faptul că, inculpații au înfiinţat, într-un imobil situat pe raza municipiului Galați, o cultură de plante de cannabis, în vederea comercializării acestora către diverși consumatori.

ADVERTISING

La data de 29.04.2021, polițiștii din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Galați au depistat cei 2 inculpați, în parcarea amenajată pe Faleza Dunării din Galați, în timp ce încercau să descarce dintr-un autoturism și să arunce în Dunăre 3 saci conținând 400 plante de cannabis, cu masa totală de 57,7 kilograme (foto)”, se arată în comunicatul citat.

cannabis

În aceeași zi, procurori însoțiți de polițiști de la BCCO Galați au efectuat 5 percheziții domiciliare, în urma cărora ”au fost ridicate documente, telefoane mobile, suma de 10.900 de lei, precum şi diferite echipamente necesare cultivării plantelor de cannabis”.

cannabis-bani

Vineri a fost efectuată a șasea percheziție domiciliară, ”la o altă adresă de pe raza municipiului Galați, la o proprietate pe care unul dintre inculpați o închiriase, unde au fost descoperite instrumente pentru cultivarea indoor a canabisului”, precizează DIICOT.

ADVERTISING

Cei doi au fost reținuți pentru 24 de ore, iar vineri Tribunalul Galați a dispus arestarea lor preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇