Georgia face referendum ca să afle dacă poporul vrea să intre în război cu Rusia

Georgia face referendum ca să afle dacă poporul vrea să intre în război cu Rusia

Partidul de guvernământ din Georgia a anunțat că dorește organizarea unui referendum în care cetățenii să voteze dacă vor sau nu ca țara lor să intre în război cu Rusia.

Giorgi Kobakhidze, președintele partidului aflat la putere, Visul Georgian, a făcut acest anunț într-o conferință de presă organizată marți, potrivit Odessa Journal.

„Oamenii să spună dacă vor să deschidem un al doilea front împotriva Rusiei”, a declarat el, promițând că autoritățile vor acționa în concordanță cu voința poporului.

Anunțul vine ca răspuns la apelul lui Fiodor Venislavski, reprezentantul Administrației Prezidențiale ucrainene în Parlamentul de la Kiev, care a transmis Georgiei să facă pași concreți pentru a elibera de sub ocupație rusă Abhazia și Osetia de Sud.

ADVERTISING

Anterior, același îndemn a venit de la mai mulți oficiali de rang înalt de la Kiev, de la ministrul ucrainean al Apărării, la consilieri ai lui Zelenski.

„Acest referendum va clarifica dacă poporul e de acord cu declarațiile politicienilor ucraineni despre nevoia implicării Georgiei în război sau cu poziția propriilor autorități”, a conchis Kobakhidze.

Ziua 203 de război: Ucraina își securizează teritoriul. Putin vrea închisoare pe viață pentru cei care-i cer demisia și cumpără arme de la dictatori

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇