Furtunile puternice au făcut ravagii în nordul Italiei, provocând alunecări de teren şi inundaţii (Video)

Furtunile puternice au făcut ravagii în nordul Italiei, provocând alunecări de teren şi inundaţii (Video)

Echipele de intervenţie au fost mobilizate miercuri pentru a participa la zeci de operaţiuni în nordul Italiei după ce această regiune a fost afectată de furtuni şi ploi torenţiale.

În provincia Varese, la est de Lacul Maggiore, pompierii au fost solicitaţi să intervină la 40 de incidente, informează DPA.

Ploile abundente au provocat alunecări de teren şi inundaţii în regiune. În imaginile publicate pe reţelele de socializare apar valuri de moloz şi noroi care blochează automobile şi pătrund în locuinţe.

Preşedintele Lombardiei, regiune grav afectată de furtuni, a cerut instituirea stării de urgenţă pentru mai multe provincii, printre care Varese, Como şi Lecco.

Italy flooding: Towns around Lake Como battered by extreme weather

Pompierii din provincia Como au fost mobilizaţi marţi la peste 100 de intervenţii în urma inundaţiilor şi a alunecărilor de teren. Drumurile din regiune au fost parţial blocate, iar oamenii au rămas izolaţi în locuinţe.

ADVERTISING

Furtunile au provocat totodată ravagii în regiunile Veneto şi Friuli-Veneţia Giulia.

Autoritatea de protecţie civilă a sporit nivelul de alertă pentru ziua de joi, în extremitatea nordică a Lombardiei, unde sunt preconizate furtuni severe.

Vezi și Grindină de mărimea portocalelor, ploi și vânt puternic în Italia. Sute de mașini avariate, străzi inundate, case rămase fără acoperiș (Video)

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇