Furtuna Kathleen: Șosele înecate de apă, aeroporturi închise și imagini spectaculoase cu avioane luate de vânt (Foto&Video)

Furtuna Kathleen: Șosele înecate de apă, aeroporturi închise și imagini spectaculoase cu avioane luate de vânt (Foto&Video)

Furtuna Kathleen a fost personajul weekendului în Occident.

Multe zboruri au fost anulate pe aeroporturile din Marea Britanie şi Irlanda.

În plus, penele de curent au afectat mii de gospodării irlandeze, transmite Reuters.

Furtuna Kathleen a afectat cursele aeriene inclusiv pe Aeroportul Manchester şi Aeroportul Belfast City.

Imagini postate pe reţelele de socializare arată avioanele în zbor, cum se luptă cu rafalele puternice de vânt pentru a putea ateriza.

Aeroportul din Dublin a anunţat că a recomandat călătorilor să ţină legătură cu companiile aeriene pentru a fi la curent cu informaţiile actualizate, după ce condiţiile meteo au condus la unele anulări şi devieri ale curselor.

EasyJet a declarat că, din cauza impactului furtunii, unele zboruri către şi dinspre "Isle of Man şi Belfast International nu au putut opera".

EasyJet a precizat că oferă clienţilor afectaţi opţiunea de a se transfera la un zbor alternativ sau de a primi o rambursare, cazare la hotel şi mese.

ADVERTISING

Însă nu numai zborurile au fost afectate.

În Scoţia, serviciile feroviare şi de feribot au fost, de asemenea, date peste cap şi s-au confruntat cu întreruperi de funcţionare. Trenurile au circulat cu restricţii temporare de viteză.

Nici pe şoselele de coastă situaţia nu a fost cea mai fericită, aşa cum se poate vedea în imaginile de mai jos.

Vânturile puternice asociate furtunii Kathleen au provocat o serie de pene de curent, aproximativ 34.000 de locuinţe, ferme şi sedii comerciale fiind afectate, după cum a declarat furnizorul irlandez de energie ESB Networks.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇