Furtuna de la București a provocat căderi de copaci și mașini avariate. Apelul lui Piedone (Video)

Furtuna de la București a provocat căderi de copaci și mașini avariate. Apelul lui Piedone (Video)

O serie de incidente au avut loc în București, marți seara, în urma alertei meteo de tip cod portocaliu.

În jurul Gării de Nord s-a format un mare lac. Mașinile cu greu mai puteau înainta, în jurul orei 21:00. 

În plus, mai mulți copaci au căzut pe străzi și pe mașini.

Printre zonele afectate se numără Strada Petre Ispirescu, Strada Mărgelelor, intersecția Străzilor Mozart și Verdi, Aleea Politehnicii, precum și Strada Tufanelelor, unde au căzut copaci peste mașini sau în stradă.

Pe lângă acestea, copaci au căzut și pe Strada Munții Tatra și pe Calea 13 Septembrie, unde două autovehicule au fost avariate.

ADVERTISING

Un alt incident a avut loc la intersecția Străzilor Ion Mihalache și Barbu Delavrancea, unde un copac a căzut peste un autoturism și şosea.

Totodată, pe Calea Crângași, un copac prezintă un pericol iminent de prăbușire.

Probleme sunt și pe Str. Alexandru Iacobescu, Bd. Iuliu Maniu, Bd. Dinicu Golescu și Intrarea Iacob Felix, unde mai mulți copaci au căzut, inclusiv pe mașini.

Apelul lui Piedone

Potrivit unui comunicat al Primăriei Sectorului 5, echipele de intervenţie ale autorităţii locale îndepărtează zeci de copaci pentru care există cereri de toaletare şi/sau defrişare, care au fost puşi la pământ de vântul şi ploaia din Capitală.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Circulaţia tramvaielor pe şoseaua Progresului este blocată, din cauza unor crengi căzute peste reţeaua electrică.

7.000 de cereri de toaletare şi/sau defrişare a copacilor din Sectorul 5 au fost depuse şi înregistrate la PMB, în vederea avizării.

"Prioritatea noastră, a tuturor primarilor, este siguranţa cetăţenilor. Trebuie să acţionăm în consecinţă şi să facem tot ce putem în calitate de edili, să ne asigurăm că viaţa oamenilor nu este pusă în pericol. Mai mult, sunt pagube materiale care se produc din cauza copacilor căzuţi", a punctat edilul Cristian Popescu Piedone, recent eliberat din închisoare, citat de Agerpres.

ADVERTISING

ANM a emis marţi seară două avertizări now casting pentru Bucureşti, mai întâi un cod galben, apoi unul portocaliu care anunţa averse torențiale care vor acumula peste 25...30 l/mp, cu descărcări electrice şi intensificări ale vântului. Avertizarea a fost valabilă până la ora 21:30. Bucureştenii au fost avertizaţi despre coduri şi prin două mesaje RO Alert care au venit aproape simultan.

București 🌧️⛈️🌧️ În această seară#cod #portocaliu #galben #furtuna #vremea #meteo #alerta #avertizare #atentionare #vijelie #ploi #inundatii #inundatie #hidro #prognoza #vara #iulie #alertaVideo primit pe watsapp 📸 Meteoplus

Publicată de Meteoplus pe Marţi, 4 iulie 2023

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇