Funeraliile Prințului Philip încep și se încheie cu God Save The Queen. Cum se vor desfășura

Funeraliile Prințului Philip încep și se încheie cu God Save The Queen. Cum se vor desfășura

Prințul Philip, soțul Reginei Elisabeta a II-a a Angliei, a cerut ca atunci când va veni momentul, să fie înmormântat fără prea mult fast. Iată că momentul a sosit în ziua de 9 aprilie 2021, la onorabila vârstă de 99 de ani, iar familia regală a decis că funeraliile vor avea loc sâmbătă, 17 aprilie.

Dar, chiar și așa, evenimentul va fi organizat până la cel mai mic detaliu, pentru a respecta protocolul regal, fără a știrbi din personalitatea prințului, observă The Washington Post.

Înmormântarea va avea loc în jurul orei 15.00 (ora 17.00 în România) în Londra.

Din cauza restricțiilor impuse în Marea Britanie de pandemie, la înmormântare vor participa doar 30 de persoane, printre care se numără Regina, Prințul Charles, Camilla, Prințul William, Kate și Harry.

Preparations and rehearsal for the Funeral of Prin
Foto: Repetiții pentru funeraliile prințului Philip/Hepta.ro

Cum arată planurile Casei Regale

După deces, trupul prințului Philip a fost depus într-o capelă privată în castelul Windsor.

ADVERTISING

Potrivit planurilor de la Palatul Buckingham, în ziua înmormântării, la aproximativ 14.40 (ora 16.40 în România), trupul neînsuflețit al prințului va fi transferat într-un Land Rover transformat în dric. Mașina va face apoi un drum de mai puțin de 10 minute la Capela St. George, aflată tot la castelul Windsor, informează BBC.

Duke of Edinburgh's funeral arrangements in Englan
Foto: Repetiții pentru funeraliile prințului Philip/Hepta.ro

Drumul va fi străjuit de personal militar, ca omagiu pentru serviciul adus de către prinț forțelor navale. O orchestră va marșălui în fața Land Rover-ului, flancată de membri ai marinei de război engleze și de alte regimente asociate cu prințul.

ADVERTISING

Nouă membri ai familiei regale urmează să meargă în urma dricului, printre care și prințul Harry, care s-a întors din California special pentru înmormântarea bunicului său. Regina va sta separat de ei.

La 14.55 (16.55 ora României), cortegiul ar urma să ajungă la treptele vestice ale capelei St. George, unde va fi intonat imnul național ”God Save the Queen” dar și un cântec marinăresc, în timp ce sicriul va fi urcat pe scări.

Decanul Windsor și Arhiepiscopul de Canterbury vor întâmpina sicriul și vor efectua procesiunea.

La ora 15.00 (ora 17.00 a României) va fi ținut un moment de reculegere în memoria răposatului duce de Edinburgh.

ADVERTISING

În capelă, toți cei 30 de participanți vor purta măști. Un cor va cânta un cântec ales chiar de răposatul prinț, dar se va afla la distanță și va respecta toate măsurile de siguranță, informează Palatul Regal.

Întreaga procesiune va dura aproximativ 50 de minute, iar la sfârșit, sicriul prințului Philip va fi coborât în cripta familiei regale. Arhiepiscopul de Canterbury va mai rosti o binecuvântare, iar corul va cânta încă o dată imnul național, pentru a încheia ceremonia.

Simbolurile

Sicriul prințului va fi învelit în propriul său steag, având deasupra casca sa din marină și o sabie.

Steagul prințului este alcătuit din patru elemente: Un castel - simbol al titlului său regal -, o cruce albă din steagul Greciei - aluzie la descendența sa regală elenă -, leii de pe stema Danemarcei -simbolizând strămoșii săi din casa regală daneză - și linii albe și negre care reprezintă familia Mountbatten, descendenții săi pe parte britanică.

Prince Philip funeral Land Rover
Foto: Land Rover-ul creat de prințul Philip care va transporta coșciul său/ Hepta.ro

De asemenea, Land Roverul folosit va fi un model la designul căruia prințul Philip însuși a contribuit. Un mare fan al mașinilor Land Rover, prințul ar fi lucrat la acest proiect încă de acum 18 ani, potrivit Palatului Buckingham.

Desigur, lângă sicriu vor fi depuse numeroasele medalii și decorații aparținând defunctului prinț.

Ce urmează

Astfel se încheie cele opt zile de doliu național în Marea Britanie.

Casa Regală va intra, însă, în alte două săptămâni de doliu, însemnând că membrii vor purta bandane negre la toate evenimentele la care vor participa în acest timp.

Palatul regal le-a cerut oamenilor să nu se adune în număr mare pentru a-și aduce omagiile, din cauza pandemiei, însă pelerinajele la Palatul Buckingham și Palatul Windsor vor continua, cel mai probabil.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇