Fostul șef al Chirurgiei de la Spitalul Militar a acceptat închisoare cu suspendare și interdicția de a profesa. A recunoscut 29 de fapte de mită

Fostul șef al Chirurgiei de la Spitalul Militar a acceptat închisoare cu suspendare și interdicția de a profesa. A recunoscut 29 de fapte de mită

Fostul şef al Secţiei Chirurgie generală II din cadrul Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central ”Dr. Carol Davila” din Bucureşti, colonelul Alexandru Săvulescu, a încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei pentru 29 de fapte de luare de mită. Pedeapsa stabilită după recunoașterea vinovăției este de închisoare cu suspendare, dar și interzicerea de a profesa, pentru o anumită perioadă de timp. Medicul a primit bani, bijuterii şi alte produse pentru a realiza intervenţii chirurgicale sau examinări.

ADVERTISING

Conform DNA, Săvulescu a recunoscut comiterea faptelor și a acceptat pedeapsa stabilită - trei ani de închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de trei ani și interzicerea unor drepturi, printre care şi cel de a ocupa funcţia, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfăşura activitatea de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii.

Procurorii au cerut și confiscarea sumelor nejustificate de 31.480,64 lei, 113.828,75 euro şi 30.000 de dolari.

Dosarul de urmărire penală şi acordul de recunoaştere a vinovăţiei au fost înaintate la Tribunalul Militar Bucureşti.

ADVERTISING

Colonelul Alexandru-Florin Săvulescu, medic militar chirurg şi fost şef al Secţiei Chirurgie generală II din cadrul Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central ”Dr. Carol Davila” Bucureşti a fost cercetat de DNA pentru 29 de fapte de luare de mită.

„În cursul anului 2022, inculpatul Săvulescu Alexandru-Florin, medic militar la spitalul de urgenţă menţionat mai sus, ar fi primit de la 29 persoane (foşti inculpaţi şi suspecţi în cauză), cu titlul de mită, foloase necuvenite constând în sume de bani (în total 4.750 euro şi 28.050 lei), bijuterii în valoare de 6.515 lei şi alte produse, în legătură cu intervenţii chirurgicale (printre care şi gastrectomie longitudinală – Gastric Sleev, în termeni populari "micşorare de stomac») şi examene de specialitate, efectuate asupra acestora sau asupra unor persoane apropiate", arată DNA într-un comunicat de presă.

ADVERTISING

În septembrie 2022, Săvulescu a fost plasat sub control judiciar de DNA în acest dosar.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇