Mega-dosar DNA care vizează mafia lemnului: Sunt anchetați șeful IPJ Alba și alți polițiști

Mega-dosar DNA care vizează mafia lemnului: Sunt anchetați șeful IPJ Alba și alți polițiști

Şeful IPJ Alba, Florin Constantin Dogaru, este cercetat penal fiind acuzat de DNA de abuz în serviciu.

De asemenea, alţi poliţişti şi un ofiţer DGA din judeţ sunt acuzați că ar fi protejat oameni de afaceri care exploatau lemn.

Ba chiar au exercitat presiunii asupra altor doi polițiști, pentru a-i determina să nu își facă treaba în zonele în care se desfășurau activități de exploatare a lemnului. 

Potrivit DNA, în perioada 2021-2022, inculpaţii poliţişti ar fi ”protejat” interesele celorlalţi inculpaţi cercetaţi (la vremea respectivă majoritatea desfăşura activităţi de exploatare material lemnos).

ADVERTISING

Mai exact, şi-ar fi exercitat în mod defectuos atribuţiile de serviciu în ceea ce-i priveşte pe doi agenţi de poliţie din cadrul I.P.J. Alba respectiv Brigada de Operaţiuni Speciale (BOS) Alba-Iulia, care ar fi interferat, prin munca de poliţie desfăşurată, cu cea a oamenilor de afaceri.

Sursa citată a precizat că, în urma unor controale efectuate de cei doi agenţi în zonele în care se desfăşurau activităţi de exploatare a lemnului, la insistenţele oamenilor de afaceri sau ca urmare a oferirii unor foloase necuvenite, inculpaţii poliţişti ar fi desfăşurat mai multe activităţi nelegale, concretizate în:

ADVERTISING
  • propuneri/presiuni repetate de schimbare a locului de muncă,
  • transmiterea către oamenii de afaceri a programului de lucru al unuia dintre agenţi,
  • efectuarea asupra unuia dintre agenţi a două cercetări disciplinare cu încălcarea dispoziţiilor legale,
  • sancţionarea abuzivă a unuia dintre agenţi cu diminuarea salariului cu 10 % pentru o perioadă de 3 luni,
  • detaşarea nelegală la un post de poliţie situat la distanţă mare de locul de muncă, de la acea dată, şi apoi efectuarea de presiuni pentru acceptarea mutării definitive a aceluiaşi agent de poliţie de la postul de poliţie pe raza căruia oamenii de afaceri îşi desfăşurau activitatea
ADVERTISING

Totodată, în scopul intimidării, inculpatul N.C.G. i-ar fi urmărit, supravegheat, fotografiat/filmat fără drept şi fără vreun interes legitim pe cei doi agenţi de poliţie atât la domiciliu, la locul de muncă, cât şi în alte locuri pe care aceştia le-au frecventat.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇