Fostul primar Rudy Giuliani a fost pălmuit într-un supermarket: Părea să aibă de-a face cu avortul

Fostul primar Rudy Giuliani a fost pălmuit într-un supermarket: Părea să aibă de-a face cu avortul

Fostul primar al orașului New York, Rudy Giuliani, a fost pălmuit duminică într-un supermarket din cartierul Staten Island, în timp ce făcea campanie pentru fiul său, Andrew, a anunțat Poliția.

Giuliani a declarat că bărbatul, un angajat al unui magazin, era supărat din cauza deciziei Curții Supreme de vineri de a anula hotărârea „Roe v. Wade” care garanta din 1973 dreptul americancelor de a avorta, relatează CBS News.

Fostul edil a declarat că nu a căzut la podea, dar palma a fost atât de puternică încât aproape că și-a pierdut echilibrul.

ADVERTISING

"Deodată, am simțit această palmă puternică lovindu-mă în spate. Nu știam ce este", a spus Giuliani. Republicanul în vârstă de 78 de ani a spus că lovitura a fost urmată de un atac verbal.

„Au fost blesteme și amenințări. Părea să aibă de-a face cu avortul, știți, cu faptul că el crede că femeile vor muri. Părea să fie ori în stare de ebrietate, ori sub influența drogurilor. Unii dintre oamenii de la securitate au venit, l-au reținut și am spus să sune la poliție”, a precizat Giuliani.

Poliția a anunțat că bărbatul, pe nume Daniel Gill, în vârstă de 39 de ani, din Staten Island, a fost arestat și este acuzat de agresiune.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Giuliani a refuzat să primească îngrijiri medicale la fața locului.

La scurt timp după incident, fiul său, Andrew Giuliani, care candidează pentru nominalizarea republicană pentru funcția de guvernator, a scris pe Twitter: "Fă New York-ul sigur din nou".

„Oamenii nevinovați sunt atacați tot timpul în New York-ul de astăzi. Atacul asupra tatălui meu a fost politic. Nu vom fi intimidați de atacurile de stânga. În calitate de guvernator voi susține legea și ordinea, astfel încât new yorkezii să se simtă din nou în siguranță”, a mai spus el într-un comunicat.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇