Fostul președinte Igor Dodon, acuzat de trădare și corupție, a fost eliberat din arest

Fostul președinte Igor Dodon, acuzat de trădare și corupție, a fost eliberat din arest

Fostul preşedinte socialist al Republicii Moldova, Igor Dodon, a fost eliberat vineri din arestul la domiciliu, relatează agenţia EFE şi presa de peste Prut.

Decizia a fost luată de către magistraţii Curţii Supreme de Justiţie, care a stabilit în schimb măsura controlului judiciar pentru 60 de zile şi interdicţia de a părăsi ţara. Paşaportul lui Dodon va fi astfel reţinut, pentru ca fostul preşedinte să nu poată pleca din ţară.

Igor Dodon a fost reţinut pe 24 mai 2022, de ziua preşedintei Maia Sandu, pentru 72 de ore, el fiind inculpat în patru dosare penale, cu acuzaţiile de trădare de ţară, corupţie sau îmbogăţire ilegală.

ADVERTISING

În urma percheziţiilor efectuate atunci la domiciliul său procurorii au găsit peste 50.000 de euro şi 600.000 de lei moldoveneşti.

Două zile mai târziu, fostul preşedinte a fost plasat în arest la domiciliu. Cumnatul său, suspect de îmbogăţire ilicită într-unul din acele dosare, a fost şi el plasat în arest preventiv, dar în condiţii de detenţie în penitenciar. Mai sunt vizate de acuzaţii de asemenea soţia şi mama lui Dodon.

Fostul preşedinte a respins toate acuzaţiile şi a susţinut de la început că ar fi vorba despre dosare politice realizate la comanda preşedintei Maia Sandu. El a descris decizia de vineri a Curţii Supreme de Justiţie drept o ''primă victorie''.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇