Fostul preşedinte al CJ Braşov, Aristotel Căncescu, a fost trimis în judecată într-un nou dosar de corupție

Fostul preşedinte al CJ Braşov, Aristotel Căncescu, a fost trimis în judecată într-un nou dosar de corupție

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Braşov, Aristotel Căncescu, şi fostul senator Sebastian Grapă au fost trimişi în judecată de procurorii DNA Braşov într-un dosar de abuz în serviciu.

Faptele au legătură cu o serie de lucrări efectuate în comuna Mândra de o firmă care ar fi fost controlată şi administrată în fapt de Sebastian Grapă.

Potrivit DNA, în perioada 25 martie 2013 - 28 august 2014, Ioan Şerban Taflan, primar al comunei Mândra, la cererea şi cu ajutorul lui Sebastian Grapă, ar fi încheiat în mod nelegal, cu o societate comercială controlată şi administrată de acesta din urmă, două contracte de lucrări pentru extinderea căminului cultural din comună, respectiv pentru refacerea infrastructurii pietonale din satul Ilieni.

ADVERTISING

Facturile emise de către societatea executantă au fost achitate în integralitate, deşi unele utilaje, echipamente tehnologice şi materiale nu ar fi fost utilizate efectiv, respectiv lucrările ar fi fost executate doar parţial.

Ca urmare, ar fi fost cauzat un prejudiciu în dauna bugetului comunei Mândra în valoare totală de 430.314 lei, sumă ce reprezintă şi folos necuvenit pentru firma administrată de Grapă.

Totodată, la solicitarea lui Sebastian Grapă, cu care avea o relaţie foarte strânsă, în perioada 14 august 2013 - 29 mai 2014, preşedintele CJ Braşov, Aristotel Căncescu, ar fi iniţiat şi aprobat alocarea din fondul de rezervă al CJ a sumei totale de 450.000 lei, deşi condiţiile legale nu ar fi fost îndeplinite.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Banii respectivi, aprobaţi sub pretextul achitării unor lucrări efectuate şi neachitate, ar fi urmat să ajungă la Sebastian Grapă, în baza unor contracte încheiate cu firma controlată de acesta, arată DNA.

Căncescu se află în închisoare după ce în 1 februarie a fost condamnat definitiv la 7 ani și 10 luni de închisoare într-un dosar de corupție.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇