Fost șef CIA: Donald Trump este sursa de top a lui Vladimir Putin

Fost șef CIA: Donald Trump este sursa de top a lui Vladimir Putin

Vladimir Putin l-a cultivat pe Donald Trump drept „sursă” pentru manipularea Statelor Unite, susţine fostul șef CIA Leon Panetta, care a ocupat și funcția de secretar al Apărării în mandatul Barack Obama (2009-2013).

Panetta a adăugat că există îndoieli justificate cu privire la loialitatea lui Trump față de Statele Unite din cauza relației sale cu președintele rus.

Trump a spus recent că au „o relație foarte bună”, în timp ce o nouă carte susține că fostul președinte a trimis în secret teste Covid-19 Rusiei pentru uzul personal al lui Vladimir Putin în 2020, iar Kremlinul a confirmat întâmplarea.

ADVERTISING

„Să ai un președinte care interacționează, practic, cu un adversar, cine știe ce înțelegeri se fac... simplul fapt că un fost președinte al Statelor Unite are conversații regulate cu adversarul nostru principal ridică întrebări reale despre care este loialitatea lui de bază. Este cu adevărat alături de Statele Unite ale Americii sau este doar pentru Donald Trump?”, a declarat Panetta, citat de The Telegraph.

Cartea scrisă de Bob Woodward susține că Trump și Putin au vorbit prin telefon de cel puțin șapte ori de când primul a părăsit Casa Albă în 2021.

ADVERTISING

„Un tiran și dușmanul nostru”

„De ce ar putea cineva care vrea să fie președinte al Statelor Unite să aibă o relație continuă cu cineva care este un tiran și este practic inamicul nostru”, adaugă Panetta.

Fostul şef CIA l-a descris pe Vladimir Putin drept „un tip rău”, adăugând că „nu trebuie să ai încredere în președintele rus”.

„Asta mă îngrijorează. Cred că Donald Trump, în multe privințe, este naiv în ceea ce privește cine este cu adevărat Putin. „El [Putin] știe cum să lucreze cu o sursă și are o sursă care este foarte aproape de vârf în această țară, el însuși va lucra cu acea sursă. Asta este cu adevărat concluzia: Trump s-a transformat într-o sursă pentru Putin și într-o persoană care îl poate ajuta să manipuleze ceea ce vrea să facă”, adaugă Panetta.

ADVERTISING

În plus, fostul şef CIA spune că Trump are mai multă încredere în serviciile de informații rusești decât în ​​cele americane.

Steven Cheung, un purtător de cuvânt al campaniei Trump, a negat că fostul președinte ar fi menținut o relație cu Putin, cu convorbiri telefonice regulate. Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a negat și el: „În ceea ce privește apelurile, nu este adevărat, nu s-a întâmplat”.

Acuzațiile vin după ce Bob Woodward, veteranul reporter american din scandalul Watergate, a dezvăluit în cartea sa "War" că un fost consilier al lui Trump i-a spus că fostul preşedinte a trimis teste Covid la Moscova, în primul an al pandemiei. Afirmațiile au provocat dezmințiri aprige din partea echipei de campanie a lui Trump: „Niciuna dintre aceste povești inventate de Bob Woodward nu este adevărată și sunt opera unui om cu adevărat dement și tulburat care suferă de un caz debilitant de sindrom de tulburare Trump”.

Cu toate acestea, joi, Kremlinul a precizat că informaţiile conform cărora Trump ar fi trimis teste Covid la Moscova sunt adevărate:

„Primele teste au funcționat prost și la început nu erau suficiente echipamente... toate țările au încercat cumva să facă schimb între ele. Am trimis ventilatoare în SUA, ne-au trimis aceste teste.”

Peskov a spus că transportul a fost făcut la începutul pandemiei.

Trump a susținut în repetate rânduri că ar putea pune capăt războiului din Ucraina prin intermedierea unui acord între Kiev și Moscova. El a mai spus că Putin nu ar fi invadat Ucraina, dacă el ar fi câștigat alegerile prezidențiale din 2020.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇