Forțe britanice au sosit în Europa de Est pentru a întări frontul estic al NATO

Forțe britanice au sosit în Europa de Est pentru a întări frontul estic al NATO

Nave ale Marinei Regale, trupe ale Armatei Britanice și avioane de luptă ale Forțelor Aeriene Regale au fost desfășurate în Europa de Est pentru a consolida frontul estic al NATO, potrivit unei declarații de sâmbătă a Ministerului britanic al Apărării, anunță CNN.

„HMS Trent se află în estul Mediteranei, desfășurând exerciții NATO împreună cu elicoptere Merlin și cu avioane de patrulare maritimă RAF P8 Poseidon”, se arată în declarație.

HMS Diamond, un distrugător, se va alătura de la Portsmouth.

Tancuri și vehicule blindate "au sosit în Estonia din Germania, iar în zilele următoare vor sosi și alte echipamente și aproximativ 1.000 de soldați", a adăugat ministerul.

ADVERTISING

Comunicatul a adăugat că avioanele de luptă Typhoon "care zboară de la bazele din Cipru și Marea Britanie patrulează acum spațiul aerian NATO deasupra României și Poloniei alături de aliații NATO, cu avioane de realimentare în aer Voyager în sprijin".

"Alături de aliații noștri din NATO, aceste desfășurări constituie un factor de descurajare credibil pentru a opri agresiunea rusă care amenință suveranitatea teritorială a statelor membre", a declarat secretarul Apărării, Ben Wallace.

LIVE - Ziua a treia de război - află ce se întâmplă chiar acum

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

A doua zi de război în Ucraina: Kievul a rezistat, Putin a fost trecut pe lista neagră, se discută despre negocieri, un copil s-a născut la metrou (Foto & Video)


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇