Florin Cîţu: Astăzi eu o să pun pe ordinea de zi a Coaliției desfiinţarea Secției Speciale. Vom veni cu o soluție

Florin Cîţu: Astăzi eu o să pun pe ordinea de zi a Coaliției desfiinţarea Secției Speciale. Vom veni cu o soluție

Premierul Florin Cîţu a anunţat, luni, înaintea şedinţei coaliţiei de guvernare, că va propune să se discute despre desfiinţarea Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie, având propuneri concrete în acest sens.

”Astăzi eu o să pun pe ordinea de zi desfiinţarea SIIJ, pentru că este foarte important pentru mine şi pentru funcţionalitatea eficientă a serviciului public de justiţie pentru cetăţeni desfiinţarea acestui serviciu public.

O să fie cu mine doamna Iulia Scântei. Venim cu o propunere - ministrul Justiţiei a cerut opinia Comisiei de la Veneţia în primăvară, o opinie care este foarte bună, dar foarte multe aspecte din acea opinie nu au fost discutate în spaţiul pubic.

ADVERTISING

Noi credem că, dacă se ia în considerare în totalitate opinia Comisiei de la Veneţia, avem soluţia pentru a ieşi din acest impas temporar în care ne aflăm. Vom veni astăzi, împreună cu doamna Scântei, cu o soluţie pe masa coaliţiei”, a declarat, luni, premierul Florin Cîţu.

La rândul sâu, senatorul Iulia Scântei a explicat că propunerile pe care le vor prezenta coaliţiei vizează rezolvarea problemei, cu respectarea angajamentelor luate.

”Rămânem consecvenţi proiectului adoptat de Guvern, sub conducerea prmierului, în ceea ce priveşte cele două obiective majore - desfiinţarea în această sesiune parlamentară a Secţiei speciale şi respectarea în mod neechivoc a competenţei materiale a parchetelor din România”, a declarat Scântei.

ADVERTISING

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇