Filipine a fost lovită de furtuna Kompasu: 30 de morţi şi 13 dispăruţi (Video)

Filipine a fost lovită de furtuna Kompasu: 30 de morţi şi 13 dispăruţi (Video)

30 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma alunecărilor de teren şi viiturilor provocate de furtuna Kompasu în Filipine, a informat joi Agenţia naţională pentru gestionarea dezastrelor, precizând totodată că 13 persoane sunt date dispărute.

Provincia nordică Ilocos Sur a raportat cel mai mare număr de morţi, 14, dintre care cei mai mulți s-au înecat în timpul viiturilor. La nivelul provinciei, trei persoane sunt date dispărute din cauza intemperiilor, informează DPA.

În provincia Benguet, nouă persoane, dintre care cinci copii, au murit în urma unor alunecări de teren care le-au îngropat casele, iar una este în continuare dată dispărută, a precizat agenţia.

O femeie de 25 de ani a murit electrocutată în provincia Pangasinan, în timp ce şase s-au înecat din cauza inundaţiilor în provinciile Cagayan şi Palawan.

ADVERTISING

Nouă persoane sunt date dispărute în urma inundaţiilor din Pangasinan, Palawan şi din provincia La Union, a adăugat agenţia.

Furtuna Kompasu a afectat nordul Filipinelor din weekendul trecut, aducând ploi abundente şi vânturi puternice.

Peste 14.900 de persoane au fost strămutate şi 325 de case au fost avariate în zonele afectate.

Daunele aduse agriculturii şi infrastructurii au fost estimate la peste 1,15 miliarde de pesos (23 de milioane de dolari), a declarat agenţia citată.

ADVERTISING

Kompasu a părăsit miercuri teritoriul filipinez şi a lovit China şi Vietnam, cu o intensitate diminuată.

Arhipelagul filipinez este lovit în medie de 20 de cicloane tropicale în fiecare an.

Cel mai puternic taifun care a lovit Filipine a fost Haiyan, care a ucis peste 6.300 de persoane şi a strămutat alte peste 4 milioane, în noiembrie 2013.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇